Desserter

Butterdejs-snitter med ferskner og blåbær

Den sprøde butterdejsbund med den søde marcipanmasse, bagt med ferskner og blåbær, er kræs for den søde tand

3 små butterdejsplader eller 1 stor
3 store ferskner
75 g blåbær
100 g marcipan
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
2 spsk. flormelis
¼ dl piskefløde

SUKKERLAGE:
200 g sukker
1¼ dl vand
50 g hakkede pistacienødder (usaltede)

TILBEHØR:
1 liter god vaniljeis

Skær butterdejen i 6 stykker på 7 x 9,5 cm, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Skær et kryds i toppen af hver fersken, og læg dem i en stor skål. Hæld kogende vand over, og lad dem stå ½-1 minut. Tag dem op, afkøl dem i koldt vand, og fjern skrællen. Halvér fersknerne, fjern stenen, og skær dem i både.
Blend marcipan med æggeblommer, flormelis og piskefløde, fordel marcipanmassen over butterdejen, og læg ferskenbåde og lidt blåbær på.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 220° i 5-7 minutter, til dejen er flot hævet og gylden.
Kog sukker og vand i en gryde, lad det koge med store bobler, tag det fra varmen, og afkøl let. Vend hakkede pistacienødder i.
Servér de lune frugtsnitter med en kugle vaniljeis, og hæld lidt sukkerlage med pistacienødder over.

RELEVANTE LINKS

Skøn rabarber-
tærte
Små appetit-
vækkere
Køb i femina-
shoppen.dk
Læs mere om:
mad