Desserter

Smagfulde kanelsnegle

af Louisa Lorang, redigeret af redaktionen 7. november 2013
Denne lækre opskrift på kanelsnegle er fra bogen Spisetid - god mad til store og små af Louisa Lorang.

6-8 personerDet skal du bruge:Dej

Tip!

Du kan lune sneglene i ovn eller microovn, hvis du ikke når at spise dem alle samme dag.

1 dl sødmælk50 g gær1 knsp. salt½ dl rørsukker100 g smeltet smør5 dl hvedemelFyld100 g smør2 dl brun farin1 tsk. stødt kanel1 tsk. stødt kardemomme½ tsk. stødt allehånde100 g hakkede valnødder mel til udrulningsmør til formen1 æg til pensling1-2 spsk. koldt vand Topping1 dl flormelis¼ dl vandSådan gør du:Lun sødmælken til ca. 37° (kropstemperatur). Du behøver ikke at tage temperaturen, men hellere for koldt end for varmt. Op- løs gæren i mælken. Tilsæt salt, sukker og smør. Rør til sidst melet i lidt ad gangen. Måske skal du ikke bruge det hele. Saml dejen, og ælt den blank og glat. Sæt dejen lunt, og lad den hæve1 time.Kom smør, farin, kanel, kardemomme og allehånde i en gryde, og lad det smelte. Tag det af varmen, og lad det køle lidt. Tilsæt valnødder.Rul dejen ud til et rektangel på ca. 50x40 cm, og fordel fyldet på den. Rul dejen forholdsvist stramt sammen om fyldet. Skær i 8-9 snegle. Tryk dem lidt flade med hånden, og sæt dem med gan- ske lidt mellemrum i en smurt springform. Lad sneglene hæve lunt i 30 minutter.Tænd ovnen på 185°.Pisk ægget med 1-2 spsk. koldt vand, og pensl sneglene. Bag dem i den varme ovn i ca. 25-35 minutter, til de gennembagte. Lad sneglene køle lidt af.Rør flormelis og vand sammen, og top sneglene med glasur. Servér dem lune.