Desserter

Små cheesecakes med chokoladecookies og hvid chokolade

af Susanne Plamqvist 5. februar 2015
Foto: Henrik Freek Christensen
Cheesecake på den frække måde med chokoladecookies som bund. Mums! Brug små kageringe af metal til at forme de små cheesecakes. Alternativt kan du lave én stor kage i en springform.

Små cheesecakes med chokoladecookies og hvid chokolade til 4-6 personer

INGREDIENSER

BUND 80 g smør 175 g chocolate chip cookies (f.eks. fra Karen Volf) 25 g sukker 4-6 små kageringe (eller en springform, 24 cm i diameter) neutral olie til formene   FLØDEOSTCREME skal og saft af 1 usprøjtet citron 3 blade husblas 1½ dl piskefløde 150 g hvid chokolade 200 g flødeost naturel 120 g sukker   TIL SERVERING 3-4 passionsfrugter  

Opskrift - sådan laver du små cheesecakes med chokoladecookies og hvid chokolade

  1. Bund: Smelt smørret. Knus småkagerne, og bland dem sammen med smør og sukker. Smør 4-6 små kageringe med olie, og stil dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres småkagemassen sammen i bunden af kageringene.   2. Flødeostcreme: Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Riv og pres citronen. Lun citronsaften i en lille gryde. Knug vandet af den udblødte husblas, og smelt den i citronsaften. Pisk fløden til blødt skum. Hak chokoladen, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Pisk flødeost sammen med sukker og citronskal. Pisk den smeltede chokolade i. Rør eller pisk den lune citronsaft med husblas i i en tynd stråle. Vend flødeskum i, lidt ad gangen. Fordel cremen oven på kagebundene, når den er stivnet lidt. Dæk med husholdningsfilm, og stil på køl i mindst 3 timer, men gerne natten over. Løsn kanten med en kniv, og tryk forsigtigt kagerne ud. Skrab indmaden ud af passionsfrugterne, og fordel den oven på kagerne.   PRØV OGSÅ: Cheesecake med hvid chokolade og lakrids