Desserter

Små brombærdrømme med abrikosskum

af Camilla Zarah Lawes 2. september 2013
Bogen Kagetid af Camilla Zarah Lawes er fyldt med skønne opskrifter på de lækreste kager. Her får du en skøn efterårskage med brombær og abrikosskum

18 personerKager4½ æggehvider, gerne pasteuriserede200 g sukker100 g mandler med skal, blendet100 g hasselnødder, blendetAbrikosskum½ l piskeflødeKorn fra ½ vaniljestang5 spsk. abrikossyltetøjPynt og drys400 g friske brombærLidt friske myntebladeFlormelisDu skal også bruge8 runde forme på 8 cm i diameter (eller en lille bradepande på 20 x 30 cm)Smør til formeneEr du blevet sulten efter flere bær? Få opskriften på de søde glutenfri kokos-blåbærsnitter herSådan gør duTænd ovnen på 175 grader.Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk, til hviderne er helt stive. Vend de blendede mandler og nødder i æggehviderne. Dæk bunden af formene med bagepapir, smør formene godt, og fordel dejen i formene (eller bag bunden i en bradepande, og stik små runde kager ud med en udstiksform på 8 cm i diameter).Bag bundene i ovnen i 10-12 minutter. Lad dem køle helt af. Pisk fløden til skum, og vend vaniljekorn og abrikossyltetøj i. Fordel abrikosskummet over nøddebundene, pynt med brombær og mynteblade og drys med flormelis.De små kager med brombær skal nok gøre glæde i mødregruppen eller til fødselsdagen.Lav sunde muffins med banan, blåbær og oliven til mødregruppen

Opskriften stammer fra bogen Kagetid af Camilla Zarah Lawes. Har du mod på at lave flere lækre kager med skønne bær, syndige chokoladekager eller klassiske mormorkager, kan bogen købes her