Desserter
2. september 2013

Små brombærdrømme med abrikosskum

Bogen Kagetid af Camilla Zarah Lawes er fyldt med skønne opskrifter på de lækreste kager. Her får du en skøn efterårskage med brombær og abrikosskum
Af: Camilla Zarah Lawes
https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/mad/desserter/kagetid/brombaerdroemme-ny.jpg

18 personer

Kager
4½ æggehvider, gerne pasteuriserede
200 g sukker
100 g mandler med skal, blendet
100 g hasselnødder, blendet

Abrikosskum
½ l piskefløde
Korn fra ½ vaniljestang
5 spsk. abrikossyltetøj

Pynt og drys
400 g friske brombær
Lidt friske mynteblade
Flormelis

Du skal også bruge
8 runde forme på 8 cm i diameter (eller en lille bradepande på 20 x 30 cm)
Smør til formene

Er du blevet sulten efter flere bær? Få opskriften på de søde glutenfri kokos-blåbærsnitter her

Sådan gør du
Tænd ovnen på 175 grader.
Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk, til hviderne er helt stive. Vend de blendede mandler og nødder i æggehviderne. Dæk bunden af formene med bagepapir, smør formene godt, og fordel dejen i formene (eller bag bunden i en bradepande, og stik små runde kager ud med en udstiksform på 8 cm i diameter).
Bag bundene i ovnen i 10-12 minutter. Lad dem køle helt af. Pisk fløden til skum, og vend vaniljekorn og abrikossyltetøj i. Fordel abrikosskummet over nøddebundene, pynt med brombær og mynteblade og drys med flormelis.
De små kager med brombær skal nok gøre glæde i mødregruppen eller til fødselsdagen.

Lav sunde muffins med banan, blåbær og oliven til mødregruppen

Opskriften stammer fra bogen Kagetid af Camilla Zarah Lawes. Har du mod på at lave flere lækre kager med skønne bær, syndige chokoladekager eller klassiske mormorkager, kan bogen købes her

Læs også