skumfiduser
Desserter

Skumfiduser med vanilje, matcha & kaffe-kakao

6. april 2017
af Emma Martiny
Vidste du, at det er piv-nemt at lave sine egne skumfiduser? Nemt som i ”det kan næsten ikke gå galt”-nemt. Det eneste, du skal bruge, er i princippet vand, husblas, en form for sukkersirup (ahornsirup, dadelsirup, kokosnektar – jeg foretrækker honning), og derudover kan du tilsætte lige den smag, som du har lyst til.

Skumfiduser med vanilje, matcha & kaffe-kakao

  50 skumfiduser   Her laver jeg klassikeren med vanilje, en version med grøn matcha-te og en portion med lækker kaffe-kakao-smag. Basisopskriften giver en stor portion, du kan dele i tre, så du kan lave alle tre varianter i samme ombæring.   Vil du kun lave de klassiske (og ih-åh så gode) vaniljeskumfiduser i en lidt mere overkommelig portion, kan du bare halvere opskriften.   BASISOPSKRIFT MED VANILJE 2 dl vand 2 dl honning 20 blade husblas 2 tsk. vaniljepulver 2 tsk. vaniljeekstrakt  
  TIL MATCHA-SKUMFIDUSER 1 spsk. matchapulver   TIL KAFFE-KAKAOSKUMFIDUSER 1 spsk. kakaopulver 1 tsk. instant espresso-pulver   ENDVIDERE En smule kokosolie Tapiokamel, kartoffelmel, Sukrin Melis eller flormelis til at vende skumfiduserne i.   PRØV OGSÅ: Prop skumfiduser i disse lækre rocky road-chokoladetærter  

Opskrift - sådan laver du skumfiduser med vanilje, matcha & kaffe-kakao

  1. Beklæd et stort fad på 40 x 30 cm eller 3 små fade med bagepapir. Smør bagepapiret let med kokosolie.Kom vand og honning i en forholdsvis stor gryde, og bring det i kog, imens du måler temperaturen med et sukkertermometer. Lad det koge, indtil det når 110 grader, og tag så gryden af varme.   2. Imens honningsiruppen når den rigtige temperatur, kan du stille husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Vrid vandet ud af husblassen, og kom det i gryden ét blad ad gangen, imens du rører.   3. Nu skal skumfidusmassen piskes. Brug en elpisker, og pisk i cirka 10 minutter, indtil det får en hvid, luftig, sej og klistret konsistens. Det er bedre at piske lidt for længe end for kort tid. Pisk vaniljepulver og -ekstrakt i massen. Ønsker du kun at lave vaniljeskumfiduser, kan du nu fordele massen ud i fadet. Hvis du ønsker at lave flere forskellige varianter, kan du dele massen i tre og tilsætte matchapulver til den ene portion og kakaopulver og espresso-pulver til en anden. Pisk hurtigt, indtil pulverne er blandet i massen, og fordel det så i formene. Lad skumfiduserne stivne i cirka 4 timer, inden de skæres ud i firkanter. Vend dem i flormelis, kokos- eller tapiokamel, hvis du synes, de klistrer for meget.   PRØV OGSÅ: Romkugler med sorte bønner