Desserter

Semifreddo med nougatsauce

Semifreddo er en is, der er lidt lettere end almindelig flødeis og også lidt mindre sød. Men den er skøn og luftig på den helt rigtige måde!

Semifreddo med nougatsauce til ca. 12 personer

Tid: 1 time. Frysetid: Mindst 4-6 timer. 
 
INGREDIENSER
150 g mørk chokolade
½ l piskefløde
4 pasteuriserede 
æggeblommer
4 pasteuriserede æggehvider
100 g sukker
korn af 1 vaniljestang
1 knsp. fint salt
2 aflange 1-liters-forme
 
TOPPING
100 g hasselnøddekerner
200 g soltørrede abrikoser
 
NOUGATSAUCE
2 dl piskefløde
200 g nougat
2 tsk. fintrevet skal af 1 usprøjtet appelsin
 

Opskrift - sådan laver du semifreddo med nougatsauce

 
1. Smelt forsigtigt chokoladen i en skål over vandbad. Fyld den smeltede chokolade i en sprøjtepose/lille fryse-pose. Klip et lille hul i spidsen. Sprøjt chokoladen ud i et stort gitterværk på et 40 cm langt stykke bagepapir. Det behøver ikke at være pænt, for man kommer ikke til at se det! Lad chokoladen størkne.
 
2. Pisk fløden til blødt skum. Pisk æggeblommer hvide med sukker og vaniljekorn. Pisk æggehvider med salt, til de er stive. Vend forsigtigt blommerne sammen med flødeskum og hvider.
 
3. Beklæd formene med bagepapir, så papiret kun dækker de 2 brede sider (så ligger det pænt og glat i formen, og isen skal kun løsnes i enderne, når den skal serveres). Fordel et tyndt lag iscreme i formene. Skær et lag chokoladegitterværk til, så det passer til formen. Læg et lag iscreme oven på chokoladen, og fortsæt således, til der er i alt 4 lag chokolade. Afslut med iscreme.
 
4. Fold bagepapirstykket ind over iscremen, og tryk let, så overfladen bliver pænt flad. Stil straks isen i fryseren i mindst 4-6 timer.
 
5. Topping: Brun nødderne i ovnen ved 200° i ca. 5 minutter. Gnid skallen af. Hak nødderne groft. Skær abrikoser i små terninger.
 
6. Nougatsauce: Bring fløden i kog. Sluk for blusset, tilsæt nougat skåret i små stykker, og rør forsigtigt, til de smelter. Smag til med appelsinskal.
 
7. Servering: Tag isen ud af fryseren, 10-15 minutter før den skal spises. Løsn den i enderne med en varm kniv, og vend den ud på et fad. Fjern papiret. Drys topping på isen, og servér med varm nougatsauce.
 
PRØV OGSÅ: Is med mandler, svesker og chokolade