Sådan arbejder du professionelt med chokolade
Mad

Sådan arbejder du professionelt med chokolade

15. november 2013
af Redaktionen
Det kan lyde møgbesværligt at overtrække på den rigtige måde, men når du har prøvet det et par gange, går det af sig selv. Det bedste og lækreste resultat får du, når du bruger chokolade af god kvalitet og med et pænt højt kakaoindhold – du kan naturligvis også ”snyde” og købe produkter, der gør det nemmere for dig
Du skal bruge et sukker/madtermometer, så du rammer den rigtige temperatur nøjagtigt. Du kan også bruge et stegetermometer, og sådan et har du sikkert i forvejen. SÅDAN LAVER DU ET VANDBADSæt et dørslag eller en sigte ned i en gryde med vand, og sæt skålen med chokolade i dørslaget/sigten. Vandet må kun gå lidt op ad chokoladeskålens kanter, da det er meget vigtigt, at der ikke kommer vand eller damp i chokoladen. Sæt blusset på lav varme, så er det nemmest at styre. MØRK CHOKOLADEHak chokoladen fint, men ikke for meget ad gangen og ikke mere end 200 g pr. portion. Kom chokoladen i en skål i et vandbad, se ovenfor. Opvarm chokoladen til 48°. Fjern skålen fra vandbadet, og sæt den på et sammenfoldet viskestykke. Rør i skålen med en plastikpalet ca. hvert 5. minut, til temperaturen er nede på 26°. Sæt skålen tilbage i vandbadet, og opvarm chokoladen til 32°. Mens du overtrækker, skal chokoladen helst blive på 30-32°, så hold øje med termometeret. Tag skålen fra vandbadet over på viskestykket, hvis temperaturen bliver for høj, afkøl let, og sæt den tilbage i vandbadet. Overskydende chokolade kan sagtens genbruges. Brug to gafler til at holde på konfektstykket, der skal overtrækkes, og sæt det færdige stykke konfekt på bagepapir eller en smalrillet rist. LYS CHOKOLADESamme fremgangsmåde som mørk, men temperaturen skal kun op på 45° og ned på 32°. LÆS OGSÅ: Nyd chokolade med god samvittighed HVID CHOKOLADESamme fremgangsmåde som mørk, men temperaturen skal kun op på 40° og ned på 29°. DEN HURTIGE, MEN KNAP SÅ SIKRE METODEDu kan også smelte chokoladen i mikroovn. Dæk skålen med chokolade helt tæt med husholdningsfilm, og giv chokoladen 15 sekunder ved svag varme. Tag den ud, og rør rundt. Er den ikke helt smeltet, så gentag. Overtræk konfekten som beskrevet ovenfor, og sæt det overtrukne i køleskabet i ca. 30 minutter, til chokoladen har sat sig. OPBEVARINGOpbevar altid chokoladecremer og chokoladekonfekt i tætsluttende plastbokse eller dåser, da chokolade meget nemt optager smag fra de øvrige madvarer i køleskab eller køkkenskab. Og det er jo ikke super lækkert, hvis din konfekt smager af gårsdagens karryret.Opbevar de færdige konfektstykker et tørt og køligt sted i tætsluttende dåser eller plastbokse. Og måske i et skab med hængelås? Er du vild med smagen af god chokolade, så skulle du prøve verdens bedste chokoladekage - Få opskriften her

Læs også