romkugler
Desserter

Romkugler med sorte bønner

Opskriften på disse romkugler er inspireret af min veninde, der serverede dem som lidt sødt efter en hyggelig venindemiddag. Hun elsker, ligesom jeg, at eksperimentere med sundere desserter, og da hun afslørede, at der gemte sig sorte bønner i hendes syndige, svampede romkugler, måtte jeg straks bede om opskriften. Heldigvis har jeg fået lov til at dele opskriften, så der er endnu flere, der kan få glæde af den.

Romkugler med sorte bønner

15 romkugler
 
DET SKAL DU BRUGE
1 dåse sorte bønner
eller 240 g kogte
150 g friske dadler, udstenede
1 dl mandelmel
3 spsk. kakaopulver
3 spsk. kokosolie
1 tsk. vaniljepulver eller
korn af 1 vaniljestang
1 tsk. romessens
1 nip salt
 
 
ENDVIDERE
1 dl kokosmel, frysetørrede
bær eller
kakaopulver
 
PRØV OGSÅ: Hjemmelavede romkugler (de bedste)
 

Opskrift - sådan laver du romkugler med sorte bønner

 
1. Hæld bønnerne fra dåsen i en sigte, skyl dem grundigt, og lad væsken dryppe fra. Kom bønnerne og alle de resterende ingredienser i en foodprocessor eller blender, og kør maskinen, indtil du har en helt glat masse. Smag romkuglemassen til, så den smager præcis, som du ønsker, og stil den derefter i køleskabet i mindst 2 timer, så massen bliver fast nok til, at du kan rulle den.
 
2. Rul romkuglerne i den ønskede størrelse mellem hænderne, og tril dem i kokosmel, frysetørrede bær, kakaopulver eller lignende, så de ikke klistrer. Opbevar romkuglerne i køleskabet indtil servering.
 
PRØV OGSÅ: Skumfiduser med vanilje, matcha & kaffe-kakao