Rabarberkompot med koldskålscreme og knas
Mad

Rabarberkompot med koldskålscreme og knas

1. maj 2017
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
En meget yndig og lækker dessert med rabarberkompot, der ligger let i maven.
Tid: 30 min. 4 personer

Ingredienser til rabarberkompot med koldskålscreme og knas:

300 g snittede rabarber 100 g sukker ½ stang vanilje 300 g græsk yoghurt 2 % 50 g flormelis ½ stang vanilje 2 spsk. citronsaft Revet, økologisk citronskal 100 g myslibolle el. nøglehulsmærket mysli Prøv også: Camilla Plums rabarberkompot

Fremgangsmåde

Bring langsomt de snittede rabarber i kog sammen med sukker og vaniljekorn. Lad det simre 5 min. og sæt det til afkøling. Rør yoghurt, sigtet flormelis og vaniljekorn sammen. Smag til med citronsaft og lidt fintrevet citronskal. Fordel rabarberkompotten i glassene og kom koldskålscreme ovenpå. Drys med enten en myslibolle, der er skåret i meget tynde skiver, ristet og brækket i stykker eller med god mysli. Servér straks. Energi pr. person: 345 kcal. Fordelt på: fedt 12 %, protein 11 %, kulhydrat 77 % Vi har også samlet et galleri til dig, med 15 lækre opskrifter med rabarber.

Læs også