En meget yndig og lækker dessert med rabarberkompot, der ligger let i maven.
Tid: 30 min.
4 personer
Ingredienser til rabarberkompot med koldskålscreme og knas:
300 g snittede rabarber
100 g sukker
½ stang vanilje
300 g græsk yoghurt 2 %
50 g flormelis
½ stang vanilje
2 spsk. citronsaft
Revet, økologisk citronskal
100 g myslibolle el. nøglehulsmærket mysli
Prøv også: Camilla Plums rabarberkompot
Fremgangsmåde
Bring langsomt de snittede rabarber i kog sammen med sukker og vaniljekorn.
Lad det simre 5 min. og sæt det til afkøling.
Rør yoghurt, sigtet flormelis og vaniljekorn sammen.
Smag til med citronsaft og lidt fintrevet citronskal.
Fordel rabarberkompotten i glassene og kom koldskålscreme ovenpå.
Drys med enten en myslibolle, der er skåret i meget tynde skiver, ristet og brækket i stykker eller med god mysli.
Servér straks.
Energi pr. person: 345 kcal. Fordelt på: fedt 12 %, protein 11 %, kulhydrat 77 %
Vi har også samlet et galleri til dig, med 15 lækre opskrifter med rabarber.