Desserter

Rabarberkompot med hvid chokoladecreme

af Mai Knauer 17. juni 2014
Foto: Columbus Leth
Rabarberkompot er smagen af dansk sommer. Du kan evt. vende rabarberkompotten let sammen med den hvide chokoladecreme, så desserten får en marmoreret effekt

Rabarberkompot med hvid chokoladecreme til 4 personer

INGREDIENSER

RABARBERKOMPOT ½ bundt rabarber (375 g) ½ vaniljestang 100 g sukker   HVID CHOKOLADECREME 2½ dl piskefløde 70 g hvid chokolade  

Opskrift - sådan laver du rabarberkompot med hvid chokoladecreme

  1. Rabarberkompot: Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 1 cm. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog rabarber, vaniljekorn og den tomme vaniljebælg sammen med sukker ved svag varme i 10-15 minutter, til rabarberne er udkogte. Kog dem uden låg, og rør i gryden undervejs. Fisk bælgen op, og afkøl rabarberkompotten.   2. Hvid chokoladecreme: Pisk fløden til flødeskum. Hak ca. 50 g af chokoladen (gem resten til pynt), og vend det i fløde- skummet.   3. Fordel rabarberkompotten i 4 portionsglas, og top med hvid chokoladecreme. Drys med resten af den hakkede chokolade, og servér.   PRØV OGSÅ: Chokolademandelbund med rabarberskum og bær