Pandekager med speltmel
Desserter

Pandekager med speltmel

af Beagle Iuel-Brockdorff 15. februar 2010
Foto: Jette Ladegaard
Elsker du pandekager, men vil du gerne lave en sundere udgave, så prøv denne opskrift på pandekager med speltmel

Denne opskrift på pandekager med speltmel giver cirka 12 stk.

Det skal du bruge til pandekager med speltmel

2 æg2 dl mælk1 dl øl50 g smør½ tsk salt1 tsk sukker½ tsk revet skal fra en usprøjtet appelsin100 g sigtet speltmel100 g groft speltmelSmør til bagning

Her får du den helt klassiske opskrift på pandekager

Sådan laver du pandekager med speltmel

Kom æg, mælk, øl, smeltet smør, salt, sukker og appelsinskal i en skål og pisk det sammen.

Sigt de to slags mel og pisk melet i, til dejen er glat. Bag tynde pandekager på en varm pande i lidt smør.

Server pandekagerne med flødeskum, smagt til med citronskal og flormelis.

Du kan også servere dem med syltetøj, sirup eller smør og farin.

Pandekagerne kan også rulles med røget fisk, kapers og dild.

Prøv også: Madpandekager med krebsehaler