Desserter

Pæretrifli a la tiramisu

23. oktober 2008
af Lynn Andersen
En god tiramisu går man aldrig fejl af. Prøv denne kombination af lækker pæretrifli og tiramisu

TID: 15 min. + 5 min. til pyntning

4 past. æggeblommer1 dl (90 g) sukker1 tsk vaniljesukker500 g mascarpone-ost1 stor dåse syltede pærer1 dl pæresaft4 spsk Poire Williams brændevin12-24 ladyfingers (tiramisu-kager)4 dl piskefløde1½ spsk flormelis50 g hvid chokolade

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til en tyk masse.Pisk mascarpone-osten blød og vend den forsigtigt i æggemassen.Bland pæresaft og Poire Williams i en dyb tallerken og dyp kagerne hurtigt i blandingen én ad gangen. Læg halvdelen på bunden af en serveringsskål med lige kanter.Skær pærerne i skiver og læg dem i lag med kager og mascarponecreme to gange. Slut af med pæreskiver. Pisk fløden stiv og stil den på køl sammen med tiramisu-triflien.Lige før serveringen fordeles flødeskummet over tiramisu-triflien. Drys flormelis på toppen.Lav med en kartoffelskræller flager af hvid chokolade og drys dem over desserten.