Påskeæg med svesker og rom (8 stk.)
INGREDIENSER
- 100 g svesker
- 3 spsk. appelsinsaft
- 3 spsk. mørk rom
- 400 g Original Odense Marcipan
- 1 tsk. fintrevet appelsinskal af en usprøjtet appelsin
- 225 g mørk overtræk eller chokolade
- Lidt revet appelsinskal
Opskrift - sådan laver du påskeæg med svesker og rom
- Klip sveskerne i små stykker (eller hak dem). Kom dem i en skål med appelsinsaft og rom, tildæk dem og lad dem trække i 10-15 minutter.
- Ælt marcipanen med appelsinskal og svesker. Rul marcipanen til en rulle og del den i 8 stykker og form dem til æg.
- Smelt chokoladen over vandbad og overtræk påskeæggene. Sæt dem på bagepapir og fyld resten af den smeltede chokolade i en sprøjtepose eller en frysepose med et lille, hul i. Dekorér æggene med chokoladen og drys med appelsinskal.
- Servér ved stuetemperatur eller køligere
Anvendes chokolade som overtræk på æggene, kan du finde en guide til temperering af chokoladen på www.odense-marcipan.dk eller ved at trykke her.
Læs også
Mad
Påskeæg med citronlikør og hvid chokolade