Marokkansk appelsinkage med abrikoser til 8 - 10 personer
Tid: 25 min. Kogetid, appelsiner: 1 time. Bagetid: 1 time.
INGREDIENSER
2 store usprøjtede appelsiner
1 håndfuld tørrede abrikoser
½ bundt frisk mynte
6 æg
250 g sukker
1 l vand
275 g mandler
1 tsk. bagepulver
25 g pistacienødder
1 springform med løs bund på ca. 22 cm i diameter
PYNT
flormelis
Opskrift - sådan laver du marokkansk appelsinkage med abrikoser
1. Skyl og kog appelsinerne ved svag varme i ca. 1 time. Lad dem køle af på en tallerken, og skær dem i mindre stykker med skallen på. Hak abrikoser groft og mynte fint, og blend det sammen med appelsinerne i en foodprocessor/minihakker.
2. Pisk æg og sukker tykt og skummende. Blend mandlerne til fint mel i en foodprocessor/minihakker, og vend dem i æggemassen sammen med bagepulver og grofthakkede pistacienødder.
3. Vend den blendede appelsinmasse i dejen. Fordel dejen i den smurte form. Bag kagen ved 200° i ca. 1 time. Lad den køle af, og pynt med flormelis inden servering.
PRØV OGSÅ: Chokoladekage med appelsin, pinjekerner og pistacie