Desserter

Marmelade: Hyben med vanilje

af Louise Dandanell Ørsted 22. august 2013
En hjemmelavet marmelade med hyben vil blive et hit på morgenbordet. I denne opskrift på hybenmarmelade er tilsat vanilje, som gør hybenmarmeladen ekstra lækker

Marmelade: Hyben med vanilje

Tid: 45 min.

400 g rensede hyben½ dl vand½ flækket vaniljestang150 g sukkerSaft af ½ øko-citron

Hyben er på flere måder en fantastisk frugt. Læs her, hvor sunde hyben er

Halvér hyben og fjern kernerne med en lille skarp kniv eller ske. Skyl hybenfrugterne godt. Kog dine hyben møre i vand. Tilsæt vanilje, sukker og citron og kog marmeladen igennem. Smag evt. til med mere sukker og citron. Kom hybenmarmeladen på rene glas. Fjern vaniljestangen, når din hjemmelavede marmelade med hyben skal spises.