Marcel-chokoladekage
Brød og bagværk

Marcel-chokoladekage

31. januar 2014
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Til denne klassiske Marcel-chokoladekage laver du én dej og bager halvdelen af dejen i ovnen. Resten af dejen smøres derefter oven på kagen som en fløjlsblød mousse, så du får en skøn festkage!

Marcel-chokoladekage til 10-12 personer

INGREDIENSER200 g mørk chokolade 70 %200 g smør6 pasteuriserede æggeblommer200 g flormelis6 pasteuriserede æggehvider PRØV OGSÅ: Marcel-chokoladekage med syltede abrikoser PYNT50 g mørk chokolade 70 %evt. frysetørrede hindbær Opskrift - sådan laver du marcel-chokoladekage 1. Hak chokoladen groft, og læg den i en varmefast skål sammen med smørret. Smelt chokolade og smør forsigtigt over vandbad, og rør det sammen til en jævn masse. Tag det fra varmen. 2. Pisk æggeblommerne godt med flormelis, til de bliver hvide, og vend dem ned i den let afkølede chokolademasse. Pisk æggehviderne helt stive, og vend også dem ned i chokolademassen. Tag halvdelen af kagemassen fra, og gem den i en skål på køl. Hæld resten af dejen i en rund springform på 20 cm i diameter, smurt med smør og drysset med sukker. Bag kagen i en 170° varm ovn ca. 20-25 minutter. 3. Lad kagen afkøle (den falder sammen i midten, men så er der plads til mousse), og fordel den kolde mousse oven på kagen. 4. Pynt med høvlet mørk chokolade, og drys evt. med frysetørrede hindbær. PRØV OGSÅ: Verdens bedste chokoladekage

Læs også