lakridstrøfler
Desserter

Lakridstrøfler

19. november 2012
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Blandingen af lakrids og chokolade er skøn. Køb lakridspulver i helsekosten eller i velassorterede supermarkeder. Få opskriften på de skønne lakridstrøfler her

Lakridstrøfler (25-30 stk.)

DET SKAL DU BRUGE TIL LAKRIDSTRØFLER1½ dl piskefløde200 g mørk chokolade25 g smør½ dl kakaopulver½ dl lakridspulver

PRØV OGSÅ: Er du vild med de lækre lakridstrøfler? Så prøv også disse skønne lakridsmarcipan-kugler

Opskrift - sådan laver du lakridstrøfler

1. Kog fløden op.

2. Hak chokoladen, og kom den i en skål. Hæld den varme fløde over chokoladen, tilsæt smør, og rør, til chokolade og smør er smeltet, og massen er blank.

3. Sæt trøffelmassen koldt, gerne til næste dag.

4. Form små kugler (de behøver ikke være helt ens) med en teske, 25-30 stk. i alt, og vend dem i lakrids-kakao-blandingen.

5. Opbevar trøflerne i køleskabet indtil servering. Servér dem kolde og gerne til kaffe.

TIP: Du kan naturligvis sagtens lave trøffelkuglerne helt klassisk med ren kakao

Få de bedste opskrifter på alle julens lækre kager