Lakridsen lurer overalt
Opskrifterne er fra Lakrids by von Bülow, og du kan smage og høre mere om lakrids på Femina Live d. 4.-6. oktober.
LAKRIDSMUFFINS (ca. 16 stk.)
225 g hvedemel
2½ tsk. bagepulver
225 g sukker
225 g usaltet smør
4 æg
1 tsk. kardemomme
1 tsk. vaniljesukker
8-9 tsk. Salty Liqourice Syrup ® fra Lakrids by Johan Bülow
TOPPING:
200 g Philadelphia naturel
2 spsk. flormelis
2 tsk. Fine Liqourice Powder ® fra Lakrids by Johan Bülow
PYNT:
16 stk. enkelte Nr.2 Salty Liqourice ® fra Lakrids by Johan Bülow
Tænd ovnen på 175 grader varmluft, og stil 16 muffinforme klar på en bradepande.
Bland mel og bagepulver, og pisk det med de resterende ingredienser i en skål, til dejen er klumpfri. Fordel dejen i papirformene, og kom ½ tsk. lakridssirup på toppen af dejen i hver form.
Rør siruppen rundt i dejen.
Bag kagerne i 20 minutter. Lad de færdigbagte muffins køle af på en rist.
Bland Philadelphia (eller anden flødeost naturel) med flormelis og lakridspulver.
Smør et tykt lag på hver muffin lige inden servering, og pynt med et drys lakridspulver og en lakrids.
Enjoy.
LAKRIDSKETCHUP
(ca. 4 pers.)
1 flået rød peberfrugt
1 løg
1 fed hvidløg
2 store tomater (skrællede og uden kerner)
1 æble (skrællet)
7 tsk. Fine Liquorice Powder fra Lakrids by Johan Bülow
½ dåse flåede tomater
1 spsk. Sweet Liquorice Syrup fra Lakrids by Johan Bülow
25 g rørsukker
lidt peber
olie til stegning
evt. frisk chili
Grill peberfrugten, til skallen er sort, og fjern skallen. Hak løg og hvidløg, og svits det gyldent i en sauterpande med lidt olie. Hak kødet fra peberfrugt, æble og de friske tomater og svits det med løg og hvidløg. Tilsæt det fine lakridspulver og de flåede tomater fra dåse under omrøring. Tilsæt de sidste ingredienser - lakridssirup, sukker, peber og evt. chili. Lad ketchuppen simre i 15 – 20 minutter (gerne længere). Blend ketchuppen, og stil den på køl. Den er klar til servering, når den er kold.
GROV LAKRIDSREMOULADE
(ca. 4 pers.)
½ agurk (uden kerne”)
1 skalotteløg
2 gulerødder
2 drueagurker
3 spsk. mayonnaise
2 spsk. eddike
1 tsk. karry
1 tsk. estragon
1 tsk. sennep
2 tsk. Fine Liquorice Powder fra Lakrids by Johan Bülow
evt. gurkemeje (for gul farve)
Hak agurk, løg, gulerødder og drueagurker meget fint. Læg det i en skål, og rør det sammen med de øvrige ingredienser. Servér straks eller sæt remouladen på køl.
Er tiden knap, kan du blende alle ingredienserne sammen til en fin remoulade.
Tip: Varier gerne remouladen med andre grønsager, f.eks. ærter, kapers, hvidkål, krydderurter m.m.