Desserter

Lakridsen lurer overalt

26. august 2013
af Susanne Gustafsson
Det er efterhånden ligemeget, hvad jeg sætter tænderne i, så er der lakrids i. Det brokker jeg mig bestemt ikke over, for det sorte stads gi’r et fantastisk twist til en masse ting. Lakridsen har da også sneget sig ind i vores egne køkkener, og vi bager lakridskager og rugbrød med lakrids og laver lakridschokolade og lakridsis til den store guldmedalje. Men har du prøvet lakridsketchup eller lakridsremoulade? Du får opskrifterne her – og selvfølgelig også opskrift på skønne lakridsmuffins

Opskrifterne er fra Lakrids by von Bülow, og du kan smage og høre mere om lakrids på Femina Live d. 4.-6. oktober.

LAKRIDSMUFFINS (ca. 16 stk.)225 g hvedemel2½ tsk. bagepulver225 g sukker225 g usaltet smør4 æg1 tsk. kardemomme1 tsk. vaniljesukker8-9 tsk. Salty Liqourice Syrup ® fra Lakrids by Johan Bülow

TOPPING:200 g Philadelphia naturel2 spsk. flormelis2 tsk. Fine Liqourice Powder ® fra Lakrids by Johan Bülow

PYNT:16 stk. enkelte Nr.2 Salty Liqourice ® fra Lakrids by Johan Bülow

Tænd ovnen på 175 grader varmluft, og stil 16 muffinforme klar på en bradepande.Bland mel og bagepulver, og pisk det med de resterende ingredienser i en skål, til dejen er klumpfri. Fordel dejen i papirformene, og kom ½ tsk. lakridssirup på toppen af dejen i hver form.Rør siruppen rundt i dejen.Bag kagerne i 20 minutter. Lad de færdigbagte muffins køle af på en rist.Bland Philadelphia (eller anden flødeost naturel) med flormelis og lakridspulver.Smør et tykt lag på hver muffin lige inden servering, og pynt med et drys lakridspulver og en lakrids.Enjoy.

LAKRIDSKETCHUP(ca. 4 pers.)1 flået rød peberfrugt1 løg1 fed hvidløg2 store tomater (skrællede og uden kerner)1 æble (skrællet)7 tsk. Fine Liquorice Powder fra Lakrids by Johan Bülow½ dåse flåede tomater1 spsk. Sweet Liquorice Syrup fra Lakrids by Johan Bülow25 g rørsukkerlidt peberolie til stegningevt. frisk chili

Grill peberfrugten, til skallen er sort, og fjern skallen. Hak løg og hvidløg, og svits det gyldent i en sauterpande med lidt olie. Hak kødet fra peberfrugt, æble og de friske tomater og svits det med løg og hvidløg. Tilsæt det fine lakridspulver og de flåede tomater fra dåse under omrøring. Tilsæt de sidste ingredienser - lakridssirup, sukker, peber og evt. chili. Lad ketchuppen simre i 15 – 20 minutter (gerne længere). Blend ketchuppen, og stil den på køl. Den er klar til servering, når den er kold.

GROV LAKRIDSREMOULADE (ca. 4 pers.)½ agurk (uden kerne”)1 skalotteløg2 gulerødder2 drueagurker3 spsk. mayonnaise2 spsk. eddike1 tsk. karry1 tsk. estragon1 tsk. sennep2 tsk. Fine Liquorice Powder fra Lakrids by Johan Bülowevt. gurkemeje (for gul farve)

Hak agurk, løg, gulerødder og drueagurker meget fint. Læg det i en skål, og rør det sammen med de øvrige ingredienser. Servér straks eller sæt remouladen på køl.Er tiden knap, kan du blende alle ingredienserne sammen til en fin remoulade.

Tip: Varier gerne remouladen med andre grønsager, f.eks. ærter, kapers, hvidkål, krydderurter m.m.