Kokosmuffins
Desserter

Kokosmuffins med citrontopping

9. maj 2012
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Til alle muffinfans: Pas på, disse kokosmuffins er meget lækre og ret vanedannende! Saftig kokos med dejlig syrlig topping ovenpå. Opbevar dem køligt, men ikke i køleskab. Cremen må ikke være for stiv/iskold, men heller ikke helt blød, når de skal spises

Kokosmuffins med citrontopping - opskrift:

(10 stk. i alm. størrelse/16 små muffins)100 g blødt smør160 g rørsukker2 store æg (L) eller 3 små90 g sigtet hvedemel2 tsk. bagepulver150 g kokosmel1 spsk. citronsaft

TOPPING:100 g blødt smørca. 150 g sigtet flormelisfintrevet skal af 1½ økocitronca. 2 tsk citronsaftkokosmel til dryssilikone-muffinforme

Sådan laver du kokosmuffins med citrontopping:

Pisk det bløde smør med sukkeret, til det er helt lyst. Pisk æggene i, ét ad gangen. Bland mel og bagepulver, og sigt det i. Vend kokosmel og citronsaft i til sidst. Smør formene let med lidt olie, og kom dejen i lige til kanten. Brug silikoneforme eller fast muffinform. Varm ovnen op til 200°, og bag kagerne på næstnederste rille i 20-25 minutter (små forme i 16 minutter). Tryk forsigtigt på dem, de skal lige føles faste. Lad dem køle af i formene. Tryk dem evt. ud bagefter. Opbevar dem i kagedåse. Kan også fryses uden pynt.Pisk smør, citronskal og flormelis sammen med citronsaft, så konsistens og smag er tilpas. Smør blandingen på kagerne, eller brug en sprøjtepose (kræver lidt mere topping). Drys med kokosmel.

Syltede abrikoser med is og små kager