Brød og bagværk
Kiksekage i luksus-udgaven
23. maj 2013af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto Bjørn Jakobsen
Kiksekage er en god gammeldages klassiker fyldt med chokolade og så naturligvis kiks. Prøv denne opskrift der giver den klassiske kiksekage lidt ekstra luksus
Ingredienser til kiksekage
250 g god, mørk chokolade
250 g usaltet smør
1 stang vanilje eller 1 tsk fra Tørsleffs vaniljekværn
50 g sukker
3 spsk cognac
250 g fuldkorns-digestivekiks
100 g pekannødder
LÆS OGSÅ: Gammeldags kiksekage med chokolade
Sådan laver du kiksekage
- Smelt chokolade og smør forsigtigt sammen med vanilje og sukker.
- Rør cognac, knuste kiks og grofthakkede nødder i.
- Hæld massen i en sandkageform - denne opskrift på kiksekage passer til en lille sandkageform - og stil koldt i mindst 2 timer.
- Vend kagen ud af formen og skær i skiver.
Denne lækre rugbrødslagkage passer perfekt til det kagebordet