Kiksekage i luksus-udgaven
Brød og bagværk

Kiksekage i luksus-udgaven

23. maj 2013
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto Bjørn Jakobsen
Kiksekage er en god gammeldages klassiker fyldt med chokolade og så naturligvis kiks. Prøv denne opskrift der giver den klassiske kiksekage lidt ekstra luksus

Ingredienser til kiksekage

250 g god, mørk chokolade
250 g usaltet smør
1 stang vanilje eller 1 tsk fra Tørsleffs vaniljekværn
50 g sukker
3 spsk cognac
250 g fuldkorns-digestivekiks
100 g pekannødder

LÆS OGSÅ: Gammeldags kiksekage med chokolade

Sådan laver du kiksekage

  • Smelt chokolade og smør forsigtigt sammen med vanilje og sukker.
  • Rør cognac, knuste kiks og grofthakkede nødder i.
  • Hæld massen i en sandkageform - denne opskrift på kiksekage passer til en lille sandkageform - og stil koldt i mindst 2 timer.
  • Vend kagen ud af formen og skær i skiver.

Denne lækre rugbrødslagkage passer perfekt til det kagebordet

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også