Desserter

Kaffemousse med hvid chokolade

11. april 2014
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Jakob Helbig
Denne dessertmousse er meget nem at lave, men husk at lave den i god tid i forvejen, så den kan nå at sætte sig

Kaffemousse med hvid chokolade til 6-8 personer

Tid: 20 min. Afkøling: Min. 4 timer.    INGREDIENSER 1 spsk. instant-kaffepulver, f.eks. Nescafé Espresso ½ dl kogende vand 135 g hvid chokolade 4 pasteuriserede æggeblommer 70 g lyst rørsukker 2½ dl piskefløde 1½ pasteuriserede æggehvider   TIL SERVERING 25 g hvid chokolade 25 g mørk chokolade  

Opskrift - sådan laver du kaffemousse med hvid chokolade

  1. Rør instant-kaffepulver ud i det kogende vand, og lad det afkøle. Bræk den hvide chokolade i mindre stykker, og smelt chokoladen i en varmefast skål placeret over en lille gryde med næsten kogende vand i bunden – undgå, at der kommer vand eller damp i chokoladen. Rør i chokoladen, når den begynder at smelte. Lad chokoladen køle en smule af.   2. Pisk æggeblommer og rørsukker sammen med en elpisker, til det er lyst og skummende. Vend den hvide chokolade og den afkølede kaffe i æggemassen.   3. Pisk fløden til let skum, og vend det i chokolademassen. Pisk æggehviderne let stive, og vend dem forsigtigt i blandingen. Fordel kaffemoussen i 6-8 små portionsglas, dæk dem til med husholdningsfilm, og stil dem på køl mindst 4 timer (gerne natten over).   4. Servering: Høvl de 2 slags chokolade i spåner, og drys dem over moussen.   PRØV OGSÅ: Hvid chokolademousse med jordbær