Annonce
Mad
11. april 2014

Kaffemousse med hvid chokolade

Denne dessertmousse er meget nem at lave, men husk at lave den i god tid i forvejen, sÄ den kan nÄ at sÊtte sig
Af: Camilla Biesbjerg Markussen
https://imgix.femina.dk/media/article/1415-kaffemousse.jpg

Foto: Jakob Helbig

Kaffemousse med hvid chokolade til 6-8 personer

Tid: 20 min. AfkĂžling: Min. 4 timer. INGREDIENSER 1 spsk. instant-kaffepulver, f.eks. NescafĂ© Espresso œ dl kogende vand 135 g hvid chokolade 4 pasteuriserede ĂŠggeblommer 70 g lyst rĂžrsukker 2œ dl piskeflĂžde 1œ pasteuriserede ĂŠggehvider TIL SERVERING 25 g hvid chokolade 25 g mĂžrk chokolade

Opskrift - sÄdan laver du kaffemousse med hvid chokolade

1. RĂžr instant-kaffepulver ud i det kogende vand, og lad det afkĂžle. BrĂŠk den hvide chokolade i mindre stykker, og smelt chokoladen i en varmefast skĂ„l placeret over en lille gryde med nĂŠsten kogende vand i bunden – undgĂ„, at der kommer vand eller damp i chokoladen. RĂžr i chokoladen, nĂ„r den begynder at smelte. Lad chokoladen kĂžle en smule af. 2. Pisk ĂŠggeblommer og rĂžrsukker sammen med en elpisker, til det er lyst og skummende. Vend den hvide chokolade og den afkĂžlede kaffe i ĂŠggemassen. 3. Pisk flĂžden til let skum, og vend det i chokolademassen. Pisk ĂŠggehviderne let stive, og vend dem forsigtigt i blandingen. Fordel kaffemoussen i 6-8 smĂ„ portionsglas, dĂŠk dem til med husholdningsfilm, og stil dem pĂ„ kĂžl mindst 4 timer (gerne natten over). 4. Servering: HĂžvl de 2 slags chokolade i spĂ„ner, og drys dem over moussen. PRØV OGSÅ: Hvid chokolademousse med jordbĂŠr
Annonce

LÊs ogsÄ

Bliv medlem af femina+

Du skal vÊre medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrÊnset adgang til alt indhold.