Kaffemousse med hvid chokolade til 6-8 personer
Tid: 20 min. AfkĂžling: Min. 4 timer.
INGREDIENSER 1 spsk. instant-kaffepulver, f.eks. NescafĂ© Espresso œ dl kogende vand 135 g hvid chokolade 4 pasteuriserede ĂŠggeblommer 70 g lyst rĂžrsukker 2œ dl piskeflĂžde 1œ pasteuriserede ĂŠggehvider
TIL SERVERING 25 g hvid chokolade 25 g mĂžrk chokolade
Opskrift - sÄdan laver du kaffemousse med hvid chokolade
1. RĂžr instant-kaffepulver ud i det kogende vand, og lad det afkĂžle. BrĂŠk den hvide chokolade i mindre stykker, og smelt chokoladen i en varmefast skĂ„l placeret over en lille gryde med nĂŠsten kogende vand i bunden â undgĂ„, at der kommer vand eller damp i chokoladen. RĂžr i chokoladen, nĂ„r den begynder at smelte. Lad chokoladen kĂžle en smule af. 2. Pisk ĂŠggeblommer og rĂžrsukker sammen med en elpisker, til det er lyst og skummende. Vend den hvide chokolade og den afkĂžlede kaffe i ĂŠggemassen. 3. Pisk flĂžden til let skum, og vend det i chokolademassen. Pisk ĂŠggehviderne let stive, og vend dem forsigtigt i blandingen. Fordel kaffemoussen i 6-8 smĂ„ portionsglas, dĂŠk dem til med husholdningsfilm, og stil dem pĂ„ kĂžl mindst 4 timer (gerne natten over). 4. Servering: HĂžvl de 2 slags chokolade i spĂ„ner, og drys dem over moussen.
PRĂV OGSĂ
: Hvid chokolademousse med jordbĂŠr