Desserter

Juletrøfler med hindbærstøv

En slags små romkugler med julekrydderier, chokoladeovertræk og hindbærstøv. Lige til at hapse direkte fra fadet. Få opskriften på de lækre juletrøfler med hindbærstøv her

Juletrøfler med hindbærstøv 12 -18 stk.

Tid: 20 minutter + afkøling. Ovntid: 20 minutter
 
 
DET SKAL DU BRUGE TIL JULETRØFLER
65 g smør
1 æg
100 g sukker
50 g hvedemel
3 spsk. kakao
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. allehånde
1 tsk. kanel
½ tsk. bagepulver
40 g mørk chokolade
1 lille bageform, 10 x 15 cm
 
KAGEKUGLER
40 g smør
3 spsk. appelsinmarmelade
 
CHOKOLADEOVERTRÆK
100 g mørk chokolade
50 g mandler
3 spsk. frysetørret hindbærstøv
 
Juletrøfler kan man ikke få nok af. Prøv også disse lækre konfektkugler med mørk chokolade
 

Opskrift - sådan laver du juletrøfler med hindbærstøv

 
1. Tænd ovnen på 170°. Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Pisk æg og sukker sammen med en elpisker til en lys og luftig masse. Rør det smeltede smør i. Sigt mel, kakao, nelliker, allehånde, kanel og bagepulver sammen, og vend det i æggemassen. Smelt chokoladen over vandbad, og vend den i dejen. Beklæd en bageform med bagepapir. Fordel dejen i bageformen, og bag den i ovnen i 20 minutter. Kagen skal ikke være helt gennembagt. Lad kagen køle lidt af i formen.
 
2. Kagekugler: Smuldr den afkølede kage i en skål, og rør smør og appelsinmarmelade i. Tril dejen til små kugler, og stil på køl.
 
3. Chokoladeovertræk: Smelt chokoladen over vandbad. Læg mandlerne i en skål, hæld kogende vand over, og smut dem. Blend mandlerne fint i en minihakker, og bland de hakkede mandler med hindbærstøv. Dyp kagekuglerne i den smeltede chokolade, og vend dem i mandel-hindbær-drys.
 
PRØV OGSÅ: Havregrynskugler med kaffe