Desserter

Jule-luksus-snegle

Disse snegle er gode til kaffen, på et syndigt morgenbord eller som del af en brunch. Få opskriften på de vilde luksus-snegle her

Jule-luksus-snegle 6 stk.

 
 
DET SKAL DU BRUGE TIL LUKSUS-SNEGLE
1 dl sødmælk
50 g gær
1 knsp. salt
½ dl mørkt rørsukker
100 g smeltet smør
5 dl mel
 
FYLD
50 g smør
1 dl brun farin
½ tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kardemomme
¼ tsk. stødt allehånde
75 g valnødder, hakkede
50 g marcipan, revet
mel til udrulning
 
TOPPING
100 g mørk chokolade
1 spsk. blødt smør
guldstøv
 
 

Opskrift - sådan laver du jule-luksus-snegle

 
1. Lun sødmælken til ca. 37°. Opløs gæren i mælken. Tilsæt salt, sukker og smør. Rør til sidst melet i. Sæt dejen på et lunt sted, og lad den hæve i 1 time.
 
2. Kom smør, farin, kanel, kardemomme og allehånde i en gryde, og lad det smelte. Tag det af varmen, og lad det køle lidt af. Tilsæt valnødder og marcipan.
 
3. Rul dejen ud, og fordel fyldet på den. Rul dejen sammen om fyldet, og sørg for at rulle det forholdsvis stramt sammen. Skær 6 stykker. Tryk dem lidt flade med hånden, og lad dem hæve i 30 minutter på en bageplade. Bag dem ved 185° i ca. 20-25 minutter, til de er gennembagte. Lad sneglene køle af på pladen. 
 
4. Smelt chokoladen over vandbad, tag den af varmen, og rør smør i. Fordel chokoladen på sneglene, pynt med guldstøv, og lad chokoladen sætte sig.
 
5. Servér de lækre snegle, gerne til kaffen og bestemt med servietter til.
 
TIP: Du kan rulle sneglene, sætte dem på en plade i køleskabet og dække dem til med et rent viskestykke. Bag dem direkte fra køleskabet næste morgen.
 
 
Læs mere om: