jordbærkage
Desserter

Jordbærkage classic — den bedste

af Camilla Zarah Lawes 31. maj 2011
Foto: Lars Ranek
Jordbærkage frister altid, når jeg går forbi en bagerforretning, men de hjemmebagte er nu endnu bedre. Så overrask familien med herlig, hjemmebagt jordbærkage

Jordbærkage 6 stk:

Mørdej:

100 g koldt smøri små terninger50 g flormelis100-150 g hvedemel1 lille æg 

Mazarinmasse:

175 g marcipan150 g sukker100 g smør2 æg50 g mel

Endvidere: 75 g mørk chokolade 

Vaniljecreme:

1 æg15 g majsmelkorn af ½ stang vanilje2 ½ dl sødmælk40 g rørsukker2 ½ dl piskefløde 

Jordbærkage fyld:

500 g jordbær delt i halve 

Jordbærkage pynt:

flormelis og mynte 

Endvidere:

tærteforme, 8 cm i diameterlidt smør 

Sådan bager du jordbærkage:

1. Smuldr smørret godt sammen med flormelis og mel. Saml dejen med et lille sammenpisket æg. Lad jordbærkage dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.

2. Bland marcipan og sukker til en ensartet masse. Tilsæt smørret, lidt ad gangen, og rør godt. Kom æggene i, ét ad gangen, mens du rører, og sigt melet i til sidst.

3. Rul mørdejen ud i 3 mm's tykkelse på et meldrysset bord. Smør tærteformene godt, læg dejen i, og skær kanten på din jordbærkage til. Fordel mazarinmassen ovenpå. Bag din jordbærkage i en 200° varm ovn i 15-20 minutter, til massen er fast. Lad den køle helt af. Smelt chokoladen over vandbad; pensl bunden til hver jordbærkage med den flyende chokolade, og lad det køle helt af.

4. Pisk ægget sammen med majsmelet i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker. Kog det hele op i ½-1 minut under omrøring. Tag cremen af varmen, når den har fået fast konsistens, og sæt den til afkøling. Pisk fløden til flødeskum, og bland det i vaniljecremen.

5. Fordel cremen på hver jordbærkage, og kom godt med jordbær på; drys med flormelis, og pynt med lidt mynte.

Vild med jordbærkage? Så prøv denne lækre jordbærtærte med mandelcreme og ribs