Islagkage med bær
Brød og bagværk

Islagkage med bær

19. marts 2014
af Mai Knauer
Foto: Line Falck
Den hjemmelavede islagkage smager bare fantastisk og så tager den under en halv time at lave. Tilbered gerne islagkagen en dag eller to i forvejen

Islagkage med bær til 4 personer (20 min/Frysetid: 6-8 timer)

INGREDIENSER BUND1 æske Bastogne-kiks (260 g)75 g smør BÆRPARFAIT4 pasteuriserede æggeblommer125 g sukker300 g friske bær, f.eks. hindbær, jordbær og blåbær5 dl fløde

Opskrift - sådan laver du islagkage med bær

1. Bund: Hak kiksene fint i en foodprocessor. Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Bland kiks og smør sammen i en skål, og pres massen sammen i bunden af en springform (diameter 26 cm). 2. Bærparfait: Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret, og rør de friske bær i. Pisk fløden til skum. Vend flødeskummet i bærmassen, og fordel massen oven på kiksebunden. 3. Sæt kagen i fryseren i mindst 6-8 timer. Husk at tage islagkagen ud af fryseren 30 minutter før servering. Pynt evt. med friske blomster. PRØV OGSÅ: Annemettes fødselsdagslagkage til FEMINA

Læs også