Desserter

Islagkage med bær

Den hjemmelavede islagkage smager bare fantastisk og så tager den under en halv time at lave. Tilbered gerne islagkagen en dag eller to i forvejen

Islagkage med bær til 4 personer (20 min/Frysetid: 6-8 timer)

 
INGREDIENSER
 
BUND
1 æske Bastogne-kiks (260 g)
75 g smør
 
BÆRPARFAIT
4 pasteuriserede æggeblommer
125 g sukker
300 g friske bær, f.eks. hindbær, jordbær og blåbær
5 dl fløde
 

Opskrift - sådan laver du islagkage med bær

 
1. Bund: Hak kiksene fint i en foodprocessor. Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Bland kiks og smør sammen i en skål, og pres massen sammen i bunden af en springform (diameter 26 cm).
 
2. Bærparfait: Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret, og rør de friske bær i. Pisk fløden til skum. Vend flødeskummet i bærmassen, og fordel massen oven på kiksebunden.
 
3. Sæt kagen i fryseren i mindst 6-8 timer. Husk at tage islagkagen ud af fryseren 30 minutter før servering. Pynt evt. med friske blomster.
 
Læs mere om: