chokolademousse
Desserter

Hvid chokolademousse med makronbund og portvin

Denne cremede, søde mousse på hvid chokolade får kant og knas af makroner og portvin. Servér den med friske jordbær og et godt glas portvin. Her får du opskriften på hvid chokolademousse med makronbund og portvin

Hvid chokolademousse med makronbund og portvin til 4 personer

 
Tid: 20 minutter. Køletid: mindst 4 timer
 
DET SKAL DU BRUGE
150 g hvid chokolade
2½ dl piskefløde
6 æggeblommer
50 g rørsukker
300 g makroner
1-2 dl portvin
 
PYNT
12 jordbær
2 spsk. flormelis
 
PRØV OGSÅ: Chokolademousse classic
 

Opskrift - sådan laver du hvid chokolademousse med makronbund og portvin

 
Hak chokoladen groft, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Afkøl den let. Pisk fløden til flødeskum. Pisk æggeblommerne helt hvide med sukkeret, og rør den flydende chokolade i. Vend forsigtigt flødeskummet i chokoladeblandingen, lidt ad gangen. Knus makronerne let i hånden, og fordel dem i 4 dessertglas. Dryp med portvin. Fordel moussen over makronerne, og stil glassene på køl i mindst 4 timer.
 
PYNT: Rens og halvér jordbærrene, og læg dem oven på moussen. Drys med sigtet flormelis, og servér.
 
PRØV OGSÅ: Gammeldags æblekage som mormor lavede den