chokolademousse
Desserter

Hvid chokolademousse med makronbund og portvin

af Camilla Zarah Lawes 3. august 2016
Foto: John Bendtsen
Denne cremede, søde mousse på hvid chokolade får kant og knas af makroner og portvin. Servér den med friske jordbær og et godt glas portvin. Her får du opskriften på hvid chokolademousse med makronbund og portvin

Hvid chokolademousse med makronbund og portvin til 4 personer

  Tid: 20 minutter. Køletid: mindst 4 timer   DET SKAL DU BRUGE 150 g hvid chokolade 2½ dl piskefløde 6 æggeblommer 50 g rørsukker 300 g makroner 1-2 dl portvin   PYNT 12 jordbær 2 spsk. flormelis   PRØV OGSÅ: Chokolademousse classic  

Opskrift - sådan laver du hvid chokolademousse med makronbund og portvin

  Hak chokoladen groft, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Afkøl den let. Pisk fløden til flødeskum. Pisk æggeblommerne helt hvide med sukkeret, og rør den flydende chokolade i. Vend forsigtigt flødeskummet i chokoladeblandingen, lidt ad gangen. Knus makronerne let i hånden, og fordel dem i 4 dessertglas. Dryp med portvin. Fordel moussen over makronerne, og stil glassene på køl i mindst 4 timer.   PYNT: Rens og halvér jordbærrene, og læg dem oven på moussen. Drys med sigtet flormelis, og servér.   PRØV OGSÅ: Gammeldags æblekage som mormor lavede den