Desserter

Hvid chokolademousse med friske bær

af Mai Knauer 21. august 2014
Hvid chokolademousse er det perfekte punktum på gæstemiddagen. Du kan lave den hvide chokolademousse dagen i forvejen og blot pynte med friske bær lige før servering.

Hvid chokolademousse med friske bær til 4 personer

INGREDIENSER TIL HVID CHOKOLADEMOUSSE

200 g hvid chokolade 1 pasteuriseret æg 1 pasteuriseret æggeblomme 3 dl cremefraiche 38 %  

TIL SERVERING

2 dl friske bær, f.eks. brombær, hindbær, blåbær lidt flormelis evt. frisk citronmelisse  

Opskrift - sådan laver du hvid chokolademousse

  1. Hak chokoladen, og smelt den i en varmefast skål over svagt kogende vandbad. Afkøl den smeltede chokolade lidt, og pisk den sammen med æg og æggeblomme. Vend cremefraichen i med en ske eller dejskraber. Fordel chokolademoussen i 4 små portionsglas, og stil dem på køl i 2-3 timer.   2. Servering: Fordel de friske bær oven på den hvide chokolademousse inden servering, og sigt flormelis ud over. Pynt evt. med lidt citronmelisse.   PRØV OGSÅ: Chokolademousse classic