Desserter

Hvid brownie med grøn skovsyrefrosting

En brownie bagt med hvid chokolade kaldes en blondie. Stik den ud i små cirkler, og pynt med fine toppe af syrlig skovsyrefrosting. Her får du opskriften på en hvid brownie med grøn skovsyrefrosting

Hvid brownie med grøn skovsyrefrosting

Tid: 30 minutter. Bagetid: 40 minutter. Køletid: Natten over
Antal: 10-12 stk.
 
DET SKAL DU BRUGE
135 g hvid chokolade
135 g smør
2 æg
75 g sukker
1 nip salt
65 g hvedemel
1 springform, ca. 18 cm i diameter
1 rund kageudstikker, 3 cm i diameter
 
 
SKOVSYREFROSTING
20-30 grønne skovsyreblade
1 spsk. sukker
125 g flormelis
35 g blødt smør
1-2 spsk. citronsaft
1 sprøjtepose med stjernetylle
 
 

Opskrift - sådan laver du hvid brownie med grøn skovsyrefrosting

 
1. Tænd ovnen på 160°. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Pisk æg, sukker og salt sammen i en skål, og vend chokoladeblandingen i. Vend melet i. Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter. Lad kagen køle af, og sæt den i køleskabet natten over. Stik kagen ud i små cirkler ud med en kageudstikker.
 
2. SKOVSYREFROSTING: Stød skovsyreblade og sukker i en morter. Pisk skovsyresukker, flormelis, smør og citronsaft sammen i en skål – først ved lav hastighed, dernæst ved høj, indtil frostingen er let og luftig. Fyld frostingen i en sprøjtepose, gerne med stor mangetakket stjernetylle, og sprøjt toppe ud på de små runde kagestykker.
 
 
Læs mere om: