Hjemmelavet chokoladeroulade
Brød og bagværk

Hjemmelavet chokoladeroulade

13. oktober 2015
af Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Pift rouladen lidt op - og få dette smukke resultat!

TID: CA. 45 MIN. + AFKØLING

Opskriften giver 10-12 STK.

Ingredienser til en lækker pyntet chokoladeroulade:

3 æg

1½ dl sukker

5 spsk kakao

4 spsk kartoffelmel

2 tsk bagepulver

1 knsp. salt

CHOKOLADEGANACHE:

1½ dl piskefløde

200 g mørk chokolade

1 økoappelsin

FYLD + PYNT:

3 dl piskefløde

1 økoappelsin

50 g valnødder

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet chokoladeroulade

Fremgangsmåde:

Sæt ovnen på 250 grader.

Pisk æg og sukker luftigt. Sigt og vend forsigtigt kakao, kartoffelmel, bagepulver og salt i.

Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir og bag midt i ovnen i 4-5 min.

Vend bunden ud på et stykke bagepapir, der er strøet med sukker, og fjern papiret fra toppen.

Ganache:

Varm fløden op, bræk chokoladen i stykker og lad den smelte heri.

Rør til en glat creme og tilsæt fintrevet appelsinskal. Afkøl lidt.

Pisk fløden. Bred 4-5 spsk ganache ud over rouladebunden og flødeskummet bagefter. Rul sammen til en roulade.

Hæld resten af ganachen over og pynt med strimler af appelsinskal og hakkede nødder.

Afkøl kagen let, evt. i fryseren.

LÆS OGSÅ: Brownies med nødder og tranebær

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også