https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/mad/desserter/hindis-prim.jpg
Desserter

Hindbæris - isende fryd

15. juli 2013
af Elisabeth Johansson fra bogen Vild med is, Gyldendal
Forkæl dig selv og ungerne med den lækreste hjemmelavede is. Det er slet ikke så svært, som det lyder, og så smager det himmelsk!

Hindbæris

6-8 personer

Vaniljeis, grundopskrift

1 vaniljestang, gerne Bourbon
4 dl sødmælk
3 dl piskefløde
6 æggeblommer, pasteuriserede
2 dl sukker

Sådan gør du
Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Bring mælk, fløde, vaniljestang og vaniljekorn i kog i en rustfri gryde. Tag gryden af varmen, og fisk vaniljestangen op. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps i en skål for sig. Hæld den varme flødeblanding op i æggesnapsen i en jævn stråle under konstant omrøring, og hæld det hele tilbage i gryden. Blandingen varmes op til 85 grader, eller til den begynder at blive tyk og cremet, mens der hele tiden piskes. Tag blandingen af varmen, den må ikke koge. Hæld blandingen i en skål, og afkøl den. Lad gerne blandingen stå i køleskabet natten over, så får man det bedste resultat, eller køl den af i fryseren 5-10 minutter. Si blandingen gennem en fintmasket sigte, inden den hældes i ismaskinen og røres. Kom den færdige is op i en skål, og sæt den i fryseren 1-2 timer inden servering.

Få også opskriften på jordbæris her

Hindbæris

6-8 personer

3 dl hindbærpuré, blendede og siede hindbær
Evt. 1 dl friske hindbær
1 portion vaniljeis (se opskriften ovenfor)

Sådan gør du
Hæld bærpuréen i isblandingen, og rør den færdig i ismaskinen. Kom isen over i en skål, og drys friske hindbær over. Sæt isen i fryseren i mindst 1 time før servering.

Få også opskriften på bananispinde her

Opskrifterne stammer fra bogen "Vild med is" af Elisabeth Johansson. Køb bogen her

Læs også