Desserter

Hindbæris - isende fryd

15. juli 2013
af Elisabeth Johansson fra bogen Vild med is, Gyldendal
Forkæl dig selv og ungerne med den lækreste hjemmelavede is. Det er slet ikke så svært, som det lyder, og så smager det himmelsk!

Hindbæris

6-8 personer

Vaniljeis, grundopskrift1 vaniljestang, gerne Bourbon4 dl sødmælk3 dl piskefløde6 æggeblommer, pasteuriserede2 dl sukker

Sådan gør duFlæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Bring mælk, fløde, vaniljestang og vaniljekorn i kog i en rustfri gryde. Tag gryden af varmen, og fisk vaniljestangen op. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps i en skål for sig. Hæld den varme flødeblanding op i æggesnapsen i en jævn stråle under konstant omrøring, og hæld det hele tilbage i gryden. Blandingen varmes op til 85 grader, eller til den begynder at blive tyk og cremet, mens der hele tiden piskes. Tag blandingen af varmen, den må ikke koge. Hæld blandingen i en skål, og afkøl den. Lad gerne blandingen stå i køleskabet natten over, så får man det bedste resultat, eller køl den af i fryseren 5-10 minutter. Si blandingen gennem en fintmasket sigte, inden den hældes i ismaskinen og røres. Kom den færdige is op i en skål, og sæt den i fryseren 1-2 timer inden servering.Få også opskriften på jordbæris her

Hindbæris

6-8 personer

3 dl hindbærpuré, blendede og siede hindbærEvt. 1 dl friske hindbær1 portion vaniljeis (se opskriften ovenfor)

Sådan gør duHæld bærpuréen i isblandingen, og rør den færdig i ismaskinen. Kom isen over i en skål, og drys friske hindbær over. Sæt isen i fryseren i mindst 1 time før servering.Få også opskriften på bananispinde herOpskrifterne stammer fra bogen "Vild med is" af Elisabeth Johansson. Køb bogen her