gulerodskage
Desserter

Gulerodskage med kokos og nødder

af Camilla Zarah Lawes 15. oktober 2010
Foto: Lars Ranek
Kagen er krydret og let luftig i krummen, og den syrlige ostetopping giver fint modspil. Hvis der mod forventning er rester, kan den holde sig på køl en uges tid. Her får du opskriften på en skøn gulerodskage med kokos og nødder

Gulerodskage med kokos og nødder

DET SKAL DU BRUGE TIL GULERODSKAGE MED KOKOS OG NØDDER4 æg delt i blommer og hvider300 g brun farin4 dl solsikkeolie250 g hvedemel2 tsk. kanel1 tsk. kardemommekornene fra ½ vaniljestang½ tsk. salt1 tsk. nelliker2 tsk. bagepulver1 tsk. natron300 g fintrevne gulerødder50 g kokosmel50 g grofthakkede hasselnødder

TOPPING200 g Philadelphia-flødeost3 spsk. flormelisfintrevet skal og saft fra 1 øko-limekornene fra ½ vaniljestang

PYNTristede kokosflager (Specialkøbmanden)

PRØV OGSÅ: Gulerodskage uden sukker og mel

Opskrift - sådan laver du gulerodskage med kokos og nødder

Pisk æggeblommerne med farin, og hæld olien langsomt i, mens du pisker. Sigt melet sammen med alle krydderierne, bagepulver og natron, og sigt det i dejen. Rør godt, og vend gulerødder, kokosmel og hasselnødder i. Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem i dejen. Fordel dejen i en 2-liters rugbrødsform foret med bagepapir, og bag kagen i en 175° varm ovn i ca. 1 time. Rør ostecremen sammen, og fordel den over den afkølede kage. Pynt med ristede kokosflager.