Gammeldags æblekage
Desserter

Gammeldags æblekage i glas

4. september 2014
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Det ser fint ud at anrette desserten i glas, men du kan selvfølgelig også vælge at bruge en stor serveringsskål i stedet. Få opskriften på gammeldags æblekage her

Gammeldags æblekage i glas til 4 personer

INGREDIENSER

ÆBLEMOS

800 g æbler ca. 1 dl vand 120 g sukker korn af ½ vaniljestang  

ÆBLEKAGERASP

2 spsk. smør 150 g rasp 30 g sukker 300 g knuste makroner  

TIL SERVERING

2 dl fløde 38 %   Vild med gammeldags æblekage? Så prøv også denne med honningristet nødderasp  

Opskrift - sådan laver du gammeldags æblekage i glas

  1. Æblemos: Skyl og halvér æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i grove stykker. Damp dem i en gryde med lidt vand, sukker og vaniljekorn i ca. 10 minutter. Tilsæt mere vand undervejs, hvis æblerne koger tør. Mos de dampede æbler med en gaffel. Smag evt. til med mere sukker.   2. Æblekagerasp: Smelt smørret på en pande. Tilsæt rasp og sukker. Varm det godt igennem i ca. 5 minutter. Bred raspblanddingen ud på et stykke bagepapir, og lad den køle af. Knus makronerne, og bland dem med raspen. Fyld æblemos i 4 portionsglas. Læg et lag æblekagerasp ovenpå. Stil glassene i køleskabet i ca. 30 minutter.   3. Servering: Pisk fløden til flødeskum, og fordel den oven på æblekagerne.   PRØV OGSÅ: Medaljer med æble, solbær og mokka