lagkage med chokoladeovertræk
Desserter

Festlig lagkage med hindbær- og chokolademousse

5. juli 2013
af Redaktionen
Uimodståelig lagkage med lækkert chokoladeovertræk - den perfekte lagkage til sommerfesterne!

En lagkage skal der til, når der er fest. Og denne lagkage er en rigtig festlig en af slagsen. Denne lagkage er med et lag hindbærmousse og et lag chokolademousse. Og så skal den overtrækkes med chokoladeovertræk. Det er med andre ord en rigtig luksuriøs lagkage, som er perfekt til den helt store fest.

Denne lagkage skal tilberedes dagen før, så både hindbær- og chokolademousse kan sætte sig. Lagkagen skal overtrækkes med flydende chokolade, der skal sætte sig - det tager 1 time.

Festlig lagkage med hindbær- og chokolademousse

Lagkage til 12 personer

Dette skal du bruge til at lave lagkage:

BUNDESmør til formen6 æggehvider300 g flormelis300 g mandler med skalFintrevet skal af 1 økoappelsin1 tsk bagepulver

HINDBÆRMOUSSE4 blade husblas125 g frosne hindbær2 æggehvider75 g sukker2½ dl piskefløde

CHOKOLADEMOUSSE100 g mørk chokolade, mindst 70 pct. kakao4 æggeblommer eller 2 bægre pasteuriserede40 g sukker2½ dl piskefløde

CHOKOLADEOVERTRÆK3 dl piskefløde150 g mørk chokolade

PYNTHjemmelavede eller købte pynteblomsterGlimmer

Vild med chokolade? Prøv også denne skønne lagkage med chokolade-marengslagkage med bær

 

Sådan laver du den flotte lagkage

BundeBeklæd bunden af en springform, diam. 22 cm, med bagepapir, og sæt ringen fast, så papiret holdes fast. Smør formen godt, og sæt til side.

Pisk æggehviderne næsten helt stive, tilsæt flormelis, og pisk, til hviderne er helt stive. Blend mandlerne fint, og vend dem med appelsinskal og bagepulver. Vend det hele forsigtigt i æggehviderne og fordel ? af dejen i formen.

Bag bunden til din lagkage i en 180 grader varm ovn i 20 min. Gentag dette, så du har 3 lagkagebunde. Afkøl bundene helt på bagepapiret.

Rengør formen, og beklæd den med et stort stykke husholdningsfilm. Læg den ene bund i formen.

HindbærmousseLæg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min., og vrid den fri for væske. Varm hindbærrene op i en gryde. Opløs husblas i hindbærmosen, tag fra varmen, og afkøl ved stuetemperatur.

Pisk hviderne stive, tilsæt sukker, og pisk til en tyk masse. Pisk fløden til skum, der forsigtigt blandes med hindbærmosen, inden de piskede æggehvider forsigtigt vendes i.

Fordel moussen på bunden i springformen, og læg en lagkagebund over.

ChokolademousseHak chokoladen helt fint, og smelt den over vandbad. Pisk æggeblommerne helt hvide med sukkeret, og hæld forsigtigt den smeltede chokolade i, mens du pisker. Stil til side.

Pisk fløden til skum, og vend ? af skummet med chokoladeblandingen. Vend forsigtigt blandingen tilbage i resten af flødeskummen.

Fordel moussen på bunden, og læg den sidste bund over. Pak den samlede lagkage ind, og sæt den i køleskabet til dagen efter - eller minimum 4 timer.

ChokoladeovertrækBring fløden i kog. Hak chokoladen fint, og rør den i fløden.

Afkøl chokolademassen lidt, og hæld den over din lagkage. Pynt den chokoladeovertrukne lagkage med glimmer og evt. fondantblomster - de skal være tørre og kan derfor laves i god tid, inden de skal på din lagkage.

Server din lagkage til fødselsdag eller andre festlige lejligheder. Denne lagkage er fx også rigtig fin at servere til en barnedåb.

Få også 25 lækre opskrifter med chokolade her