donuts
Mad

Donuts med chokolade

2. december 2015
af Annemette Voss
Foto: Sif Meincke.
Disse donuts er lette og luftige i krummen. De er en fryd for ganen og slet ikke fede og tunge, som donuts ellers godt kan være.

Donuts med chokolade

Tid: 1 time. Hævetid: 8 timer. Stegetid: 25 minutter. Antal: 16 stk. DET SKAL DU BRUGE TIL DONUTS 2½ dl sødmælk 10 g gær 125 g smør 80 g sukker 2 æg (str. M) 500-600 g hvedemel 1 tsk. fint salt Stegning 1 l vegetabilsk olie til friturestegning CHOKOLADEGANACHE 100 g mørk chokolade 1 dl piskefløde kagekrymme Donuts skal ligesom klejner koges/steges i en gryde. Her får du en opskrift på julens bedste klejner

Opskrift - sådan laver du donuts med chokolade

1. Dag 1: Lun mælken, og rør gæren ud heri. Smelt smørret, og rør det i gærblandingen sammen med sukker og æg – fortsæt med at røre, til det er en helt ensartet masse. Kom det op i en røremaskine, og tilsæt mel og salt lidt efter lidt, mens maskinen kører på medium hastighed. Skrab siderne rene for mel et par gange. Lad dejen ælte på maskinen i ca. 10 minutter. Vend dejen i en smule smagsneutral olie i skålen, og dæk den til med husholdningsfilm. Lad den stå i køleskabet i ca. 8 timer. 2. Dag 2: Strø mel på en bordplade, og vip dejen ud på melet. Rul den ud med en kagerulle til en tykkelse på 1-2 cm. Udstik 16 donut-ringe på ca. 8 cm i diameter med et hul i midten på ca. 2 cm. Brug enten glas eller udstikkere til formålet. Lad dine donuts hæve på bordpladen under et viskestykke i ca. 1 time. 3. Stegning: Varm 1 l vegetabilsk olie op i en mellemstor gryde. Olien skal være rygende varm, inden kagerne kan steges heri. Placér 2-3 donuts ad gangen i gryden, og brug en hulske til at vende dem. Lad dem stege i et par minutter, til de er godt gyldne, tag dem op, og dryp dem af for overskydende fedtstof på et stykke køkkenrulle. Fortsæt, til alle kagerne er stegte. 4. Chokoladeganache: Hak chokoladen groft, og læg den i en dyb skål. Varm fløden op i en kasserolle til lige under kogepunktet, hæld den over den hakkede chokolade, vent 1 minuts tid, og rør så forsigtigt ganachen blank. Dyp de afkølede donuts i ganachen, så den ene side dækkes med chokoladeovertræk. Drys med krymmel. TIP: Donuts skal steges lidt mørkere i olien, end man lige tror. Er de for lyse, vil de være ubagte i midten. Julebag af den hjemmelavede slags er BARE bedst. Vi har samlet de bedste opskrifter på alle julens skønneste kager til dig, her

Læs også