Desserter

Cupcakes med jordbærfrosting

af Madredaktionen 29. juni 2015
Servér de lækre cupcakes til eftermiddagskaffen, eller anret dem som en dessert med flere jordbær skåret i mindre stykker.

Cupcakes med jordbærfrosting 12 stk.

Tid: 40 minutter. Bagetid: 20 minutter.    DET SKAL DU BRUGE 250 g blødt smør 250 g sukker 1 tsk. vaniljesukker 4 æg 250 g hvedemel 3 tsk. bagepulver ca. 12 muffinforme af papir   JORDBÆRFROSTING 250 g jordbær 2 spsk. sukker 200 g blødt smør 200 g flødeost naturel 3 spsk. flormelis   PYNT 125 g jordbær  

Opskrift - sådan laver du Cupcakes med jordbærfrosting

  1. Tænd ovnen på 175°. Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen med en elpisker, til det er lyst og cremet. Tilsæt 1 æg ad gangen uden piskning. Tilsæt mel og bagepulver, og pisk dejen sammen. Fordel dejen i muffinforme, og bag kagerne i ca. 20 minutter, til de er gyldne.   2. Jordbærfrosting: Skyl jordbærrene, og fjern blade og stilk. Blend jordbær med sukker til en jævn puré i en blender eller foodprocessor. Si jordbærpuréen, og hæld den mest flydende del af jordbærmassen i en gryde. Lad den koge ind i ca. 10 minutter ved svag varme under omrøring, til konsistensen er tyk. Lad den køle af, til den er helt kold. Pisk smør, flødeost og jordbærpuré sammen til luftig creme. Tilsæt flormelis, og pisk i mindst 5 minutter. Fyld frostingen i en sprøjtepose, og fordel den på kagerne. Pynt med halverede jordbær.   TIP: Når du skal sprøjte frostingen på, er det nemmest at starte på midten af kagerne og fortsætte ud mod kanten i et spiralmønster.   PRØV OGSÅ: Chokoladekage med rabarberskum og jordbær