Cupcakes med blåbær og banan
Mad

Cupcakes med blåbær og banan

3. august 2011
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Frederikke Heiberg
Cupcakes er uimodståelige, og der er næsten altid plads til enkelt mere i maven. De skønne cupcakes har en suveræn smag af frugt, og så er de dekoreret med enten blød ostecreme eller sød, fast glasur. Spar ikke på ostecremen – det smager himmelsk!

(12 stk.)
3 hele æg
175 g sukker
125 g smeltet smør
1 moden, moset banan
150-200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
korn af ½ stang god vanilje
125 g blåbær

ENDVIDERE:
12 muffinforme
TOPPING:
100 g Philadelphia-smøreost
3 spsk. flormelis
korn af ½ vaniljestang

GLASUR:
200 g flormelis
2-3 dråber rød frugtfarve
2-4 spsk. vand

PYNT:
sukkerblomster, -glimmer og -kugler, fra Specialkøbmanden

Pisk æggene godt med sukkeret. Tilsæt smørret, og rør godt. Rør bananen i dejen. Bland melet med bagepulver og vaniljekorn; kom det i æggemassen, og rør det sammen, til du har en ensartet masse; juster med mel, hvis dejen er meget tynd. Vend forsigtigt blåbærrene i dejen, og fordel dejen i formene. Bag dem midt i en 175° varm ovn i ca. 12 minutter. Lad kagerne køle af.
Rør ingredienserne til toppingen sammen, og smør den på halvdelen af kagerne i et tykt lag. Rør ingredienserne til glasuren sammen, og fordel den over resten af kagerne. Pynt alle kagerne med sukkerblomster, glimmer og sukkerkugler.

Læs også