Desserter

Cookies med chokolade og nødder

30. november 2012
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Lækre klassiske chokoladecookies med hasselnødder og mandler

Til 30 stk cookies:

125 g smør200 g farinkornene fra en stang vanilje1 æg225 g hvedemel1 tsk. bagepulver1 tsk. salt100 mørk chokolade50 g mandler50 g hasselnødder

Sådan gør du:

Smelt smørret, og rør det med farin og vaniljekorn. Tilsæt ægget, og rør godt. Bland hvedemel, bagepulver og salt, og vend det i dejen. Chokoladen og de to slags nødder til dine cookies skal hakkes let groft, og kommes i dejen. Rul dejen til en 5 cm tyk pølse, pak den i bagepapir, og læg den i køleskabet i minimum 60 minutter. Skær dejen i ½ cm tykke skiver. Sæt dine cookies på en bageplade med bagepapir, med god afstand mellem hver (da cookies flyder ud). Bag kagerne i 8 minutter ved 180°. Afkøl dem på en rist, og opbevar dem i en kagedåse.Tip: Dejen kan fryses, så du bare skal tø den op, skære den i skiver og bage den, når trangen til cookies melder sig.Prøv at holde bageaften sammen med dine veninder. Så kan I bage en masse forskellige kager og bytte indbyrdes, så I alle får flere forskellige slags.På Dr. Oetkers Facebook-side Kagerullen kan du sende Bag & Byt-e-mail-invitationer ud og få tips og ideer til en god bageseance. Du kan også ansøge om et af de 100 værtskit, hver til en værdi af 200 kr. til forsødelse af dit Byt & Bag-arrangement.Prøv også: Små marmeladekager