chokoladekage
Desserter

Chokoladekage med popcorn og karamel

2. oktober 2015
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Er du vild med chokolade, vil du elske denne konfekt-agtige chokoladekage, der kombinerer sødt med salt.

Chokoladekage med popcorn og karamel til 8 personer

Tid: 1 time. Bagetid: 35-40 minutter. Afkøling: Mindst 3 timer. 

 

DET SKAL DU BRUGE TIL CHOKOLADEKAGE

200 g smør

200 g mørk chokolade 60 %

100 g sukker

100 g brun farin

2 spsk. hvedemel

¼ tsk. salt

5 æg

1 springform (20 cm i diameter)

 

 

CHOKOLADEGANACHE

1 dl piskefløde

1 spsk. honning

60 g mørk chokolade 60 %

 

SALTET KARAMELSAUCE

2 dl piskefløde

2 dl flormelis

1 dl mørk sirup

40 g smør

1 tsk. salt

 

TOPPING

2-3 dl poppede popcorn

2 spsk. saltede peanuts

 

Opskrift - sådan laver du chokoladekage med popcorn og karamel

 

1. Chokoladekage: Tænd ovnen på 180°. Smelt smør, chokolade, sukker og farin sammen ved svag varme i en gryde. Rør blandingen sammen med mel og salt, og rør æggene i dejen, 1 ad gangen. Beklæd formen med bagepapir, hæld dejen i, og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter. Afkøl kagen.

 

2. Chokoladeganache: Opvarm fløde og honning i en gryde, til det når kogepunktet, og honningen er smeltet. Smelt chokoladen over vandbad. Hæld den varme fløde over chokoladen, lidt ad gangen, og rør i massen med en dejskraber, til ganachen bliver blank, glat og smørbar. Smør ganachen på toppen af den afkølede kage, og sæt 

herefter kagen på køl i mindst 3 timer.

 

3. Saltet karamelsauce: Varm fløde, flormelis og sirup langsomt op til kogepunktet i en gryde under omrøring. Lad det småkoge, til konsistensen er som sauce. Tilsæt smør og salt, og rør i saucen, til den er jævn og glat.

 

4. Fordel popcorn og peanuts over den afkølede chokoladekage, og dryp halvdelen af den lune karamelsauce over kagen til sidst. Servér straks.

 

TIP: Opbevar den resterende karamelsauce på køl i et glas med låg. Den bliver tyk og smørbar og kan f.eks. bruges som fyld i kager eller mellem 2 kiks, oven på vaniljeis eller som topping på havregrød sammen med små æbletern og hakkede mandler.

PRØV OGSÅ: Chokoladekage med kaffe og mælkechokoladetopping