Desserter

Chokoladekage med orangemarmelade

af Camilla Zarah Lawes 19. februar 2015
Foto: Columbus Leth
Kagen er meget fyldig i smagen, så den skal helst serveres i små stykker. Så kan man jo altid tage et stykke mere ...

Chokoladekage med orangemarmelade til 10-12 personer

INGREDIENSER 175 g mørk chokolade 100 g smør 3 æg 125 g rørsukker 125 g mandler 2 spsk. appelsinmarmelade 1 springform (20 cm i diameter) smør og sukker til formen   PYNT 25 g mørk chokolade evt. lidt skovsyre eller spiselige blomster  

Opskrift - sådan laver du chokoladekage med orangemarmelade

  1. Hak chokoladen groft, og smelt chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad. Del æggene i blommer og hvider. Rør blommerne sammen med rørsukker til en tæt masse. Rør chokoladeblandingen i æggeblommemassen.   2. Blend mandlerne til fint mandelmel i en minihakker eller foodprocessor, og vend dem i dejen sammen med appelsinmarmelade. Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen. Smør formen, og drys den med sukker. Fordel dejen i formen.   3. Bag kagen i en 175° varm ovn i ca. 50 minutter. Den må gerne være lidt klistret i midten. Lad kagen afkøle af formen, og pynt med høvlet chokolade og evt. skovsyre eller spiselige blomster, når den skal serveres.   Kan du ikke få chokoladekage nok? Så prøv opskriften på verdens bedste chokoladekage her