https://dk-femina-backend.imgix.net/media/b3d4cb31aa8e4271b0b36a9e03df00ec.jpg
Desserter

Chokoladefondue

1. november 2011
af Louise Dandanell ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
... med marcipan-kaffekugler, sprøde mandelkager, skumfiduser - og evt. frugt!

En fantastisk chokoladefondue med marcipan-kaffekugler, sprøde mandelkager, skumfiduser - og evt. frugt!

Chokoladefondue

Ingredienser Fremgangsmåde 300 g chokolade
½ dl fløde evt. lidt mere
Marcipan-kaffekugler
(se opskrift nedenfor)
Sprøde mandelkager
(se opskrift nedenfor)
Evt. 100 g skumfiduser
Evt. 150 g blød, sød finsk lakrids
Bræk chokoladen i mindre stykker og hæld
den i en tykbundet gryde med fløden.

Varm op over svag varme og under omrøring.

Hæld den smeltede chokolade i små skåle
eller i en chokolade-smelter.

Dyp marcipan, kager og slik i chokoladen.

Marcipan-kaffekugler

Ingredienser Fremgangsmåde 200 g marcipan
1 spsk neskaffe opløst i lidt vand
2 spsk kakao
Bland marcipan og kaffe.

Rul det til små kugler, der trilles i kakao.

Mandelkager

Ingredienser Fremgangsmåde 100 g mandler
125 g blødt smør
75 g sukker
50 g farin
1 æg
150 g mel
1 spsk skal af øko citron
Mel til udrulning
Evt. æg til pensling

Tænd ovnen på 180 grader.

Hak mandlerne groft.

Pisk smør og de to slags sukker sammen.
Rør ægget i.

Tilsæt mel, mandler og citronskal og rør
dejen sammen.

Form dejen til 4 pølser, vend dem i mel
og pensl evt. med sammenpisket æg.

Sæt dem på bagepapir på en bageplade
og bag dem i ovnen i 20 min.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt.

Sænk temperaturen til 100 grader.

Mens kagerne stadig er lune, skæres de i skiver,
og lægges igen på bagepladen.

Bag kagerne færdig i ca. 30 min. og afkøl dem på en rist.

Sødt og syrligt

Prøv også at skære frisk
frugt i terninger eller mund-
rette bidder - og dyppe...
Det er himmerigsmundfulde.

Server f.eks. jordbær, ananas, vindruer, kiwi...

Her får du opskrifter til 4 forskellige slags fondue - inklusive lidt til den søde tand...

Oliefondue Ostefondue Rødvinsfondue Chokoladefondue

Find lækre kvalitetsprodukter til køkkenet i SØNDAGs webshop

Spækbræt i oliventræ
250 kr. fra Kasamia

>> køb den HER

Vin-termometer
249 kr. fra Bengt Ek Design

>> køb den HER

Knivsæt: kokkekniv + altmuligkniv
1.999 kr. fra Shun

>> køb den HER

Læs også