Desserter

Cheesecake med lakrids og hindbær

Bær er altid garant for smæk på farverne. Hindbærrene giver ostecremen en smuk lyserød kulør, som står i køn kontrast til den karamelfarvede kiksebund. Her får du ospkriften på en lækker cheesecake med lakrids og hindbær

Cheesecake med lakrids og hindbær 8 - 10 stykker

Tid: 30 minutter. Hviletid på køl: 1 time og 20 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL CHEESCAKE MED LAKRIDS OG HINDBÆR
50 g hasselnødder eller mandler
100 g fuldkornskiks
25 g muscovadosukker eller brun farin
1 tsk. lakridspulver
75 g smør
1 springform, 20 cm i diameter
 
OSTECREME
4 blade husblas
250 g frosne hindbær, optøede
400 g flødeost naturel
100 g skyr
150 g flormelis
 
GELÉ
2 blade husblas
1½ dl hindbærpuré (laves sammen med ostecremen)
50 g sukker
 
PYNT
ca. 2 spsk. spiselige tørrede blomster, frysetørrede hindbær eller blade af frisk mynte eller citronmelisse
 
Opskrift - sådan laver du cheesecake med lakrids og hindbær
 
1, Hak nødder eller mandler groft, og brun dem langsomt på en tør pande, til de dufter. Blend nødder, fuldkornskiks, sukker og lakridspulver fint i en foodprocessor eller minihakker. Smelt smørret i en lille gryde, og hæld det i kikseblandingen, mens du fortsat blender. Tryk kiksemassen godt sammen i bunden af formen, så du får en kompakt kagebund. Lad kiksebunden sætte sig i køleskabet.
 
2. Ostecreme: Udblød husblas i en stor skål koldt vand i 10 minutter. Kog hindbærrene hurtigt op, og blend dem med en stavblender. Sigt hindbærpuréen. Tag 1½ dl af den sigtede puré fra til gelé. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i resten af den varme hindbærpuré, mens du rører rundt. Pisk flødeosten med skyr og  flormelis, og tilsæt hindbærpuré med husblas. Fordel cremen oven på kiksebunden, og lad den sætte sig ca. 1 time i køleskabet.
 
3. Gelé: Udblød husblas i en stor skål koldt vand i 10 minutter. Varm 1½ dl hindbærpuré op med sukker, til sukkeret smelter. Tag husblassen op af vandet, og smelt den under omrøring i den varme puré. Lad puréen køle af et øjeblik. Hæld den forsigtigt på ostekagen. Drej formen lidt rundt, så geléen fordeler sig i et jævnt lag, inden den stivner. Dekorér kagen med det valgte pynt. Lad geléen stivne i køleskabet i mindst 20 minutter, inden du serverer kagen.
 
Prøv også vores mest populære cheesecake-opskrift gennem tiden - cheesecake med kiksebund og hindbær: