Cheesecake med bær
Brød og bagværk

Cheesecake med bær

1. maj 2015
af Helle Rosenkrantz
Limefrugterne giver flødeostecremen en dejlig frisk og let smag til den lækre cheesecake

Cheesecake med bær

Tid: 30 minutter / Køletid: 5 timer / Antal: 16 små kagestykker DET SKAL DU BRUGE TIL CHEESECAKE KIKSEBUNDTIL CHEESECAKE260 g Bastogne-kiks75 g smør1 springform, 20 cm i diameter, eller en firkantet form, 20 x 20 cm FYLD4 blade husblas400 g flødeost naturel100 g flormeliskorn af 1 vaniljestang4 usprøjtede limefrugter5 dl piskefløde PYNTfriske bær, f.eks. hindbær og blåbær PRØV OGSÅ: Cheesecake med kiksebund og hindbær

Opskrift - sådan laver du cheesecake med bær

Kiksebund: Knus kiksene til grov rasp, evt. i en foodprocessor. Smelt smørret, og bland det godt sammen med kiksekrummerne. Pres kiksemassen sammen i bunden af en kageform, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Sæt formen i køleskabet. Fyld: Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Pisk flødeosten blød med flormelis og vaniljekorn. Tilsæt fint-revet skal fra 1 limefrugt, og tilsæt saften fra alle 4 limefrugter. Smelt husblassen med det vand, som hænger ved, i en kasserolle ved svag varme. Hæld den let afkølede husblas i ostecremen i en tynd stråle, mens du pisker. Pisk fløden til skum, og vend flødeskummet i ostecremen. Fordel ostecremen oven på kiksebunden i springformen, og sæt kagen på køl i mindst 5 timer, så den bliver skærefast. Pynt den med friske bær lige før servering. PRØV OGSÅ: Kiksekage i luksusudgave

Læs også