brownies
Desserter

Brownies med kanel og pistacienødder

af Camilla Biesbjerg Markussen, Camilla Zarah Lawes og Carsten Kyster 11. december 2014
Foto: Betina Hastoft og Columbus Leth
Her får du opskriften på brownies der smager af jul. Bag gerne brownien et par dage i forvejen, da smagen og konsistensen så vil blive mere intens. Opbevar den på køl.

Brownies med kanel og pistacienødder12 stk.

  INGREDIENSER TIL BROWNIES: 120 g mørk chokolade 170 g smør 225 g sukker 4 æg 1 spsk. stødt kanel 150 g hvedemel 100 g usaltede pistacienødder 1 bradepande, ca. 20 x 25 cm   Prøv også en opskrift på helt klassiske brownies. Få opskriften her   OVERTRÆK OG PYNT TIL BROWNIES: 120 g mørk chokolade 1½ dl cremefraiche 18 % 1 spsk. ahornsirup 100 g afskallede usaltede pistacienødder 50 g soltørrede tranebær   PRØV OGSÅ: Julekage med karamel, vanilje og kanel   Opskrift - sådan lave du brownies med kanel og pistacienødder   1. Smelt chokolade og smør i en gryde ved svag varme, mens du rører. Tag gryden fra varmen. Pisk sukker, æg og kanel sammen med en elpisker til en lys og luftig masse. Rør den smeltede chokolade i. Sigt melet i dejen, og rør, til dejen er jævn. Vend grofthakkede pistacienødder i. Fordel dejen i en smurt bradepande, og bag kagen i en 190° varm ovn i 25 minutter. Den skal vare fast i overfladen, men må gerne være lidt fugtig indeni.   2. Overtræk og pynt: Smelt chokoladen over vandbad. Rør cremefraiche og sirup i, til massen er jævn og blank. Smør chokolademassen ud over den let afkølede kage, og drys med pistacienødder og tranebær. Skær kagen ud i små firkanter, når overtrækket er størknet lidt.   PRØV OGSÅ: Julekrydret chokoladekage