lakridskarameller
Desserter

Bløde lakridskarameller

2. december 2015
af Maja Ambeck Vase
Foto: Columbus Leth
Flødekarameller – alene ordet trækker mundvand og giver længsel efter de bløde, klistrede godbidder. Hvis du ikke er til lakridsversionen, kan du bare udelade rålakridspulveret eller erstatte det med kakao. Få opskriften på lækre, bløde lakridskarameller her

Bløde lakridskarameller 20-30 stk.

  Tid: 40 minutter. Hviletid: Natten over.    DET SKAL DU BRUGE TIL LAKRIDSKARAMELLER 3 dl piskefløde  150 g sukker 80 g glukosesirup 1-2 tsk. rålakridspulver en form på 10 x 10 cm   Pynt fint lakridspulver   Vild med lakridskarameller? Så vil du sikkert også være vild med disse choko-fløde-karameller. Få opskriften her  

Opskrift - sådan laver du lakridskarameller

  Bring fløde, sukker og glukosesirup i kog i en gryde. Kog det ved middel varme i ca. ½ time, til karamelmassen er gylden og tyktflydende, og temperaturen ca. 120°. Undgå at røre for meget i massen undervejs. Tag gryden af varmen, og rør rålakridspulver i. Beklæd formen med bagepapir, og fordel karamelmassen heri. Lad massen køle af i køleskabet natten over.   PYNT: Skær karamellen ud i små firkanter, og vend dem i fint lakridspulver. Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet indtil servering.   PRØV OGSÅ: Chokoladekage med popcorn og karamel