Desserter

Bananbrød med kardemomme og kokos

25. februar 2016
Af Camilla Zarah Lawes
Foto Betina Hastoft
De her lækre bananbrød med et tvist af kardemomme og kokos smager vidunderligt og er lette at lave

Portionen giver cirka 10 muffins

Ingredienser til bananbrød

300 g hvedemel

3 tsk bagepulver

110 g rørsukker

1 æg

2½ dl piskefløde

1 dl mælk

¾ dl solsikkeolie

2 spsk honning

1 vaniljestang

2 modne bananer

1 spsk kardemomme

Små rugbrødsforme

Pynt

1 dl kokosflager

Sådan laver du bananbrød med kardemomme og kokos

Bland mel, bagepulver, sukker og kornene fra vaniljestangen sammen. Stil til side.

Pisk æg med fløde og mælk, tilsæt olie og honning.

Rør de to blandinger sammen og tilsæt det valgte fyld.

Mos bananerne og vend i dejen.

Krydr med kardemomme og fordel dejen i små smurte rugbrødsforme.

Drys med kokosflager og bag kagerne i en 175 grader varm ovn i 16-20 min.

Afkøl let, tag ud af formene og afkøl helt på en rist.