bagt cheesecake
Desserter

Bagt cheesecake med ricotta og appelsin

29. marts 2016
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Kagen kan holde sig i køleskabet i en uges tid, hvis altså ikke den når at blive spist inden. Her får du opskriften på bagt cheesecake med ricotta og appelsin

Bagt cheesecake med ricotta og appelsin til 8 -10 personer

Tid: 20 minutter. Bagetid: 1 time   DET SKAL DU BRUGE TIL BAGT CHEESECAKE MED RICOTTA OG APPELSIN   KIKSEBUND 110 g smør 200 g Digestive-kiks 1 springform, ca. 20 cm  i diameter   CHEESECREAM 250 g ricotta (1 bæger) 250 g cremefraiche 38 % 110 g rørsukker 3 æg skal af 1 usprøjtet  appelsin korn af 1 vaniljestang   PYNT flormelis 1 spsk. frysetørrede hindbær   Bagt cheesecake smager bare skønt, men det gør en god traditionel cheesecake også. Prøv en rigtig lækker cheesecake med kiksebund og hindbær  

Opskrift - sådan laver du cheesecake med ricotta og appelsin

  1. Kiksebund:  Smelt smørret, og blend det med kiksene i en foodprocessor. Fordel massen i den smurte form med bagepapir i bunden. Sæt den på køl.   2. Cheesecream: Tænd ovnen på 160°. Rør ricotta og cremefraiche sammen med sukker. Tilsæt æggene, 1 ad gangen, og rør godt mellem hvert æg. Vend fintrevet appelsinskal og vaniljekorn i dejen. Fordel dejen på den kolde kiksebund, og bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Pynt med sigtet flormelis og frysetørrede hindbær.   TIP: Ingen foodprocessor? Så læg kiksene i en frysepose, knus dem fint med en kagerulle, og bland dem med smeltet smør.