bagt cheesecake
Desserter

Bagt cheesecake med ricotta og appelsin

Kagen kan holde sig i køleskabet i en uges tid, hvis altså ikke den når at blive spist inden. Her får du opskriften på bagt cheesecake med ricotta og appelsin

Bagt cheesecake med ricotta og appelsin til 8 -10 personer

Tid: 20 minutter. Bagetid: 1 time
 
DET SKAL DU BRUGE TIL BAGT CHEESECAKE MED RICOTTA OG APPELSIN
 
KIKSEBUND
110 g smør
200 g Digestive-kiks
1 springform, ca. 20 cm 
i diameter
 
CHEESECREAM
250 g ricotta (1 bæger)
250 g cremefraiche 38 %
110 g rørsukker
3 æg
skal af 1 usprøjtet 
appelsin
korn af 1 vaniljestang
 
PYNT
flormelis
1 spsk. frysetørrede hindbær
 
Bagt cheesecake smager bare skønt, men det gør en god traditionel cheesecake også. Prøv en rigtig lækker cheesecake med kiksebund og hindbær
 

Opskrift - sådan laver du cheesecake med ricotta og appelsin

 
1. Kiksebund:  Smelt smørret, og blend det med kiksene i en foodprocessor. Fordel massen i den smurte form med bagepapir i bunden. Sæt den på køl.
 
2. Cheesecream: Tænd ovnen på 160°. Rør ricotta og cremefraiche sammen med sukker. Tilsæt æggene, 1 ad gangen, og rør godt mellem hvert æg. Vend fintrevet appelsinskal og vaniljekorn i dejen. Fordel dejen på den kolde kiksebund, og bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Pynt med sigtet flormelis og frysetørrede hindbær.
 
TIP: Ingen foodprocessor? Så læg kiksene i en frysepose, knus dem fint med en kagerulle, og bland dem med smeltet smør.

 

Læs mere om: