https://imgix.femina.dk/media/article/bage_boller_med_boernene_-_hemmelige_boller.jpg
Familieliv

Bag 'hemmelige' boller med dine børn

22. oktober 2010
af Ulla Johanne Johansson,
Foto: Colourbox
Det vil for de fleste børn være en hyggelig oplevelse at få lov at være med til at bage. Her får du en god idé til hjemmelavede boller, du kan bage sammen med ungerne - og så gemmer de alle på en lille overraskelse.

Det vil for de fleste børn være en hyggelig oplevelse at få lov at være med til at bage. Det treårige barn kan sagtens være med til for eksempel at hælde mel op i skålen eller røre rundt i dejen. Og den femårige kan forme bollerne eller fylde muffins-formene.

Uanset alder er det sandsynligvis en oplevelse for dit barn at få lov at være med til at bage noget, som I senere skal være fælles om at spise. Det er i hvert fald svært for dit barn ikke at blive en lille smule stolt over at have bagt noget, som resten af familien synes smager godt. Så på med forklæderne…

I kan fx. lave tophemmelige boller:

Tophemmelige boller

Bolledejens ingredienser:
100 g margarine
5 dl mælk
50 g gær
ca. 1 kg mel
1 æg
2 spsk. sukker
1 tsk. salt

LÆS OGSÅ: 7 kreative Instagrammødre, du kan følge

Sådan bager i de tophemmelige boller

Margarinen smeltes i en gryde. Den kolde mælk hældes i, og det hele varmes til lillefinger temperatur.
Hæld det i en røreskål, og opløs gæren heri.
Resten af ingredienserne tilsættes, melet til sidst. Gem lidt mel til æltningen på bordet.
Dejen æltes godt sammen.
Den skal hæve cirka en time.

Nu til den lille overraskelse...

Imens dejen hæver, skriver I små beskeder med blyant på små stykker bagepapir. Fold papiret, så de kan gemmes i midten af bollerne. Brug ikke tusch, da det kan smitte af på bollen.
De yngste kan tegne eller skrive et bogstav, deres navn eller andre ord. De voksne kan skrive beskeder, som for eksempel 'du har vundet en svingtur', eller 'du skal gå tur med hunden'.

Efter dejen har hævet, formes den til boller. Læg en besked ind i hver bolle. Pas på, at papiret ikke stikker ud af bollerne.
Bollerne skal efterhæve på pladen i cirka 20 minutter.
De pensles med æg eller mælk og bages ved 220 grader i 12-15 minutter.

Kilde: Legende let af Pernille Brinch og Pernille Ladegaard Pedersen, 249 kr.

Læs også