Cremet svampesuppe med kylling
Foto: Bjørn Jakobsen
Svampesuppe med kylling (Tid: 20 min.)
Ingredienser
2 kyllingebrystfileter
1 spsk smør
1½ dl vand eller bouillon
500 g blandede svampe, f.eks. markchampignon og portobello
1 skalotteløg
30 g smør
2 kviste timian
Salt, peber
1 dl hvidvin
Ca. 4 dl kyllingebouillon
2 dl piskefløde
Frisk timian
Fremgangsmåde
Klip senerne fra kyllingebrysterne, dup dem tørre med køkkenrulle og brun dem i smør på panden i 2 min. på hver side. Tilsæt vand eller bouillon, der dækker halvt op ad kødet, og steg i yderligere 4 min. på hver side.
Stil kødet til side og gem kogelagen til suppen.
Børst svampene rene med en lille børste.
Pil skalotteløget og hak det groft.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt svampe og løg og rist det hele i et par min. med timian, salt og peber.
Tag 1 dl svampe op af gryden og sæt til side i en skål.
Hæld hvidvin i gryden og lad det koge ind. Tilsæt ca. 3 dl kyllingesuppe/bouillon samt fløde og lad det koge op.
Blend suppen, evt. med en stavblender, og spæd med 1-2 dl bouillon, hvis suppen er for tyk.
Del de kogte kyllingebryster i strimler, kom dem i suppen og kog forsigtigt op. Smag til med salt og peber og anret suppen med de ristede svampe og frisk timian.
Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.