Couscoussalat med stegte gulerødder og yoghurtdressing til 2 personer
Tid: 20 minutter.
DET SKAL DU BRUGE 2-4 små gulerødder olivenolie salt 1 dåse kikærter
COUSCOUSSALAT 100 g couscous 1½ dl grøntsagsbouillon 4 spsk. olivenolie 1 bundt bredbladet persille 1 bundt mynte 1 rødløg lidt hel allehånde
DRESSING 4 spsk. græsk yoghurt 10 % 1 lille håndfuld frisk dild saft af ½ citron salt og friskkværnet peber
PYNT evt. granatæblekerner
Opskrift - sådan laver du couscoussalat med stegte gulerødder og yoghurtdressing
1. Skrub gulerødderne; vend dem med olie og salt, og steg dem på en pande, til de har fået lidt farve. Dræn vandet fra kikærterne, og rist dem på panden i lidt olie, til de har fået farve. 2. Couscoussalat: Overhæld couscous med kogende bouillon i en skål, og lad det trække under låg i 5 minutter. Rør godt rundt i couscoussen med en gaffel, så den køler lidt af, og vend olivenolie i. Skyl persille og mynte, og hak begge dele fint. Pil rødløget, og hak det fint. Knus allehånde i en morter. Rør persille, mynte, rødløg og allehånde i couscoussen. 3. Dressing: Rør yoghurt sammen med finthakket dild og citronsaft, og smag til med salt og peber. Vend dressingen i couscoussalaten, og anret den med stegte gulerødder og kikærter. Pynt evt. med granatæblekerner.
PRØV OGSÅ: Salat med skinke og emmentaler