Mad
14. juni 2013

Chokolademuffins med chokoladecreme

Prøv disse skønne muffins med masser af chokolade. Servér dem for eksempel med friske jordbær
Af: Camilla Zarah Lawes
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/06/25/mad/chokolade-612x325.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Chokolademuffins tager kun 25 min. at lave+ en hviletid på ca. 4 timer

9-12 stk.

Dette skal bruge til at lave chokolademuffins
2 æg
200 g sukker
1½ dl cremefraiche 38%
100 g blødt smør
1 tsk bagepulver
50 g kakao
150 g hvedemel
100 g mørk chokolade
10 jordbær

Er du vild med chokolade? SØNDAG har samlet 25 uimodståelige opskrifter med chokolade

CHOKOLADE-TRØFFEL:
1½ dl piskefløde
25 g akaciehonning
100 g mørk chokolade 70%

Sådan gør du
Pisk æg og sukker godt. Bland cremefraiche og smør i dejen, og rør godt, til smørret er rørt helt ud. Sigt bagepulver, kakao og hvedemelet i dejen, og rør til en ensartet dej. Smelt chokoladen og rør den forsigtigt i dejen. Fordel dejen i muffinforme, og bag kagerne midt i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10-15 min. Prøv med en kødnål eller en spids kniv, om de er bagte - der må ikke hænge dej ved nålen, når du stikker i kagerne.
Kog fløde og honning i en lille kasserolle. Hak chokoladen fint, hæld den varme fløde-honningblanding over, og rør, til al chokolade er smeltet. Lad cremen sætte sig 4 timer i køleskabet, pisk den op med en håndblender, og kom den i sprøjtepose og fordel lidt på hver muffin. Pynt med skivede jordbær.

Prøv også disse lækre blåbærmuffins med hele blåbær

Læs også